HOLIVUD JE POLUDEO: INJEKCIJE KOJE KORISTE DIJABETIČARI, SVETSKE ZVEZDE KORISTE ZA BRZO MRŠAVLJENJE

Vegovi (Wegovy) injekciju koja se koristi za hroničnu kontrolu telesne težine kod odraslih s dijabetesom tipa 2 je nova tehnika za gubljenje težine koju su usvojile Holivudske zvezde.


Ultra popularna rijaliti zvezda Kim Kardašijan našla se na spisku zvezda za koje se sumnja da koriste injekciju Vegovi u borbi protiv viška kilograma. Osim nje na tom spisku, ali bez sumnje, jer je sam i priznao, je i milijarder Ilon Mask. 

Musk je u odgovoru na pitanje koja je tajna njegove "fit figure"  na Tviteru odgovorio: "Post" i "Wegovy".


FDA je odobrila Vegovi prošle godine nakon što je kliničko ispitivanje pokazalo da pomaže pacijentima da izgube u proseku 15% svoje telesne težine tokom 68 nedelja.


Robert Kušner, istraživač gojaznosti na Medicinskom fakultetu Univerziteta Northvestern Feinberg, koji je vodio kliničko ispitivanje za Vegovi, nazvao je to „promena igre“ i „početkom nove ere efikasnih tretmana za gojaznost“, piše Advisory Board.


Uz injekciju Vegovi u Holivudu su ultra popularni i  Ozempic, eksperimentalni lek za gojaznost Tirzepatid i Mounjaro.


Peti Standžer, tv zvezda i izvršni producent rijalitija „Provodažija za milionere, koja je i sama uzela Ozempic ove lekove nazvala je „holivudskom drogom“ i tvrdi da se oni danas koriste širom amerike.


Stručnjaci upozoravaju da ovi lekovi nisu namenjeni hroničnim bolesnicima kao i da nema dovoljno istraživanja kada je u pitanju primena na zdravim osobama.


„Sa našeg stanovišta, mi uopšte ne promovišemo, ne predlažemo niti podstičemo bilo kakvu upotrebu van etikete“, rekao je Džejson Bret, izvršni direktor medicinskih poslova Novo Nordiska koji proizvodi Vegovi.


Osim što za ove lekove treba izdvojiti preko  1.000 dolara mesečno, što Holivudskim zvezdama nije problem, stručnjaci smatraju da svakako treba sačekati dodatna istraživanja pre nego što se proslavi "magični lek za gubitak težine".
Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x