Indijska ministarka naplaćuje selfije jer smatra da su gubljenje vremena

Indijska ministarka za turizam i kulturu Uše Takur izjavila je da će naplaćivati 100 indijskih rupija (oko 130 dinara) svima koji žele da naprave selfi sa njom.


Vladajuća hinduistička, nacionalistička ministarka partije Bharatiia Janata (BJP) rekla je da je snimanje selfija dugotrajan proces i  da će novac koji prikupi od selfija ići uhumanitarne svrhe, preneo je Indipendent


 „Mnogo vremena se gubi na klikanje selfija, a često i satima kasnimo sa svojim programima. Sa (partijske) organizacione tačke gledišta, mislili smo da bi svaka osoba koja klikne na selfi sa mnom trebalo da položi 100 indijskih rupija u riznicu lokalne jedinice BJP -a".


Indijska premijerka je dodala da ne želi više ni da prima cevće od pristalica i da umesto cveća može prihvatiti samo knjige.


„Što se tiče dočeka ljudi sa cvećem, svi znamo da u njima boravi boginja Lakmi. Dakle, niko drugi do Gospod Višnu, koji je bez mane, ne može prihvatiti cveće. Dakle, ne prihvatam cveće", rekla je ministarka i naglasila da su jedini prihvatljiv poklon knjige.


Ovo nije prvi put da je ministarka Thakur smislila „politiku bez presedana“. Tokom smrtonosnog drugog talasa koji je zahvatio Indiju, Thakur je apelovala na ljude da „izvedu Iagiu (prinošenje ritualne žrtve) kako bi očistili životnu sredinu i kako bi se oslobodili virusa Covid-19, objavio je tada Hindustan Times.


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x