Katanac za vilicu- uređaj za mršavljenje koji je šokirao svet

Stručnjaci sa Univerziteta Otago predstavili su svoj novi izum za mršavljenje pod nazivom "Dental Slim Diet Control" koji koristi magnete koji su „zacementirani“ za zadnje zube i sprečavaju otvaranje usta više od 2 milimetra.


Ovaj kontraverzni uređaj  stomatološki stručnjak može da prikači na gornje i donje zadnje zube korisnika. "Dental Slim Diet Control" sadrži jedinstvene zavrtnje za zaključavanje proizvedene po meri svake osobe.  Na samom uređaju su magneti koji koji kada se aktiviraju omogućavaju otvaranje usta samo oko 2 mm. Time se korisnik ograničava na konzumiranje  tečne ishrane, a može normalno da diše i govori.


Naučnici koji su predstavili ovaj izum veruju da  "Dental Slim Diet Control" može igrati  važnu ulogu u borbi protiv globalne epidemije gojaznosti.


Varvarski instrument mučenja


Uređaj "Dental Slim Diet Control" je dobio mnogo kritika na mreži čim je prezentovan široj javnosti. Mnogi su ga opisali kao "varvarski instrument mučenja", i mora se priznati da ne izgleda kao najbolje rešenje za vrlo ozbiljan problem globalne epidemije gojaznosti. Međutim, Pol Branton  jedan od naučnika koji ga je razvio pojasnio je da "Dental Slim" nije dugoročno rešenje za mršavljenje i da svako može da isproba.

Naučnici koji su patentirali ovaj uređaj rekli su i da je on dizajniran tako da se vodilo računa o hitnim slučajevima i da je pre svega njima namenjen.  Na primer, pacijenti kojima je potrebna operacija koja bi im spasila život, ali im prekomerna težina to ne dozvoljava, mogli bi da ugrade "Dental Slim Diet Control" i ograniče se na tečnu ishranu dok ne postignu adekvatnu težinu. Tada im se može deaktivirati magnetna brava i oni mogu preći na manje restriktivnu dijetu za mršavljenje.


Pol Branton dodao je da je uređaj efikasan, bezbedan i da nije skup.  


On je izneo i podatak da su učesnici studije nosili uređaj dve nedelje i prosečno smršali 6,36 kilograma.
On je izneo i podatak


Autor : Gledj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x