KONSTRAKTA OTKRILA ODGOVOR NA PITANJE- I ŠTA ĆEMO SAD

U intevjuu za Wiwibloogs Konstrakta je pojasnila odakle Megan Markl u njenoj pesmi, koja je tajna njenog mentalnog zdravlja i da li razmišlja o internacionalnoj karijeri.


U velikom intervjuu koji je predstavnica Srbije na Evroviziji Ana Đurić Konstrakta dala za WiwiBlogs otkria je da zapravo "nije stvar" u Megan Markl, već u tome na koji način društvo tretira pitanje zdravlja i na koji način mediji o tome pišu.


"Stih "Koja je tajna zdrave kose Megan Markl?" je zapravo naslov jednog teksta iz medija. To je klikbejt naslov i vi imate utisak da ćete iz teksta otkriti neverovatnu tajnu, a zapravo ne saznajete ništa. Megan Markl, iako ima divnu kosu, nije poenta. Ona je samo primer svih onih ka kojima su oči uprte, onih koje mediji koriste za isprazni i besmisleni sadržaj. Taj stih je dakle tu da prikaže sav haos u medijima koji na nas utiče tako da se osećamo dezorjentisano", rekla je Konstrakta.


Na pitanje da li će ove jeseni ili sledeće godine napraviti muzičku turu po inostranstvu Konstrakti je trebalo vremena za odgovor.


"Nikada nisam razmišljala o tome. Ja pevam u Srbiji i na srpskom i razmišljala sam samo o zemljama u okruženju koje govore sličnim jezikom. Ali sada, sa Evrovizijom i svom ovom pažnjom i ljudima koji prepoznaju našu muziku, počeću da razmišljam o tome.. Ne znam kuda bi to moglo da nas odvede, ali neka nas život vodi", rekla je Konstrakta.


Kako je veći deo intervjua bio posvećen zdravlju, a pre svega mentalnom, voditelj je Konstraktu na Srpskom upitao "Šta ćemo sad?" i kako ona čuva mentalno zdravlje.


"Cenim tišinu i šetnju i to je dobro za mentalno zdravlje. Takođe, isključivanje svih društvenih mreža na nekoliko dana je dobro i za fizičko i za mentalno zdravlje. A što se tiče pitanja "I šta ćemo sad?", kada govorimo o celom društvu- zaista nemam odgovor, videćemo kako će se razvijati situacija".


Konstrakta je odgovarala i na pitanje  zašto u pesmi ističe da nema zdravstvenu knjižicu.


"To je lokalna priča umetnika u Srbiji, metafora. Time sam htela da kažem da smo prepušteni sami sebi. A moja poruka je da bi pristup zdravstvu trebalo da bude jednak i besplatan za sve", poručila je Konstrakta.


Naša predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji će večeras, u velikom finalu, nastupiti pod rednim brojem 24.Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x