Lily Collins na udaru kritike nakon što je nominovana za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice

Zvezda Netflixove serije 'Emily u Parizu' i ćerka britanskog muzičara Phila Collinsa, Lily Collins (31), našla se pod talasom kritika nakon što je nominovana za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice 'umesto svoje tamnopute koleginice'.


Optužbe su usledile nakon što Michaele Coel nije nominovana ni u jednoj kategoriji uprkos tome što je fenomenalno odigrala ulogu u BBC-jevoj drami ‘I May Destroy You’.Nekolicina je Lily Collins, koja je filmsku karijeru počela kao dvogodišnjakinja u britanskom porodičnom serijalu 'Growing Pains', napala da je nominovana jer je belkinja, ali i zato što je ćerka poznatog pevača.

‘Emily in Paris’ nominovana je u kategoriji 'Najbolja TV serija - mjuzikl ili komedija'.‘I May Destroy You’ nije nominovana ni u jednoj kategoriji, što je dodatno podstaklo bes kod korisnika društvenih mreža.

'Ovo je vic godine', 'Mogli ste biti iskreni i nazvati kategoriju 'Najbolja belkinja u TV seriji'', 'Nominacija Lily Collins je čisti nepotizam i rasizam' - nizali su se komentari.Kada su protesti zbog rasizma buknuli širom SAD-a nakon smrti Georgea Floyda, Lily je napisala: 'Ja sam belkinja, ja sam privilegirana. Nikad neću doživjeti ono što Afroamerikanci svakodnevno proživljavaju u Americi no tu sam da slušam i učim. Protestvovaću  sa vama i boriću se s vama".Iako su je na društvenim mrežama prozvali zbog nominacije, mnogi su zaboravili jednu 'sitnicu': Lily Collins nominovana je u kategoriji u kojoj Coel uopšte nije mogla ni biti nominovana, jer serija ‘I May Destroy You’ spada pod dramu, prenosi SeeBiz.


Autor : Gledaj.rs/SEEBIZ

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x