Medjunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru od 25. do 28. avgusta

Medjunarodni festival sportskog filma, jedanaesti po redu, održaće se od 25. do 28. avgusta u Kulturnom centru Zlatibor, a ove godine učestvovaće oko 50 igranih i dokumentarnih filmova sa sportskom tematikom iz zemlje i sveta.
Osnivači festivala su Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

Pored filmskih nagrada autorima filmova, organizatori festivala će uručiti i nagrade za životno delo uglednim sportistima.

Dobitnici nagrada za životno delo ove godine su glumac Petar Božović, sportski pedagog i košarkaš Aleksandar Kerković, karatista Ilija Jorga, rukometaš Zoran Živković i plivač i vaterpolista Djordje Perišić.

Povelja heroja sporta i života "Nataša Kovačević" biće uručena paraolimpijcu, bacaču diska, koplja i kugle Draženku Mitroviću.

Ove godine Festival će otvoriti film "Skok", autora Ivice Vidanovića i Aleksandra Maletića, o srpskoj košarkašici Nataši Kovačević i o, kako su naveli organizatori, njenoj misiji "da kod drugih ljudi probudi borbeni duh i motivaciju da se prebrode naizgled nepremostive prepreke".

Osim filmskih stvaralaca ovaj festival okuplja i ugledne sportiste iz zemlje i inostranstva, jer je zamišljen kao svojevrstan spoj umetnosti, sporta i stvaralaca iz te dve oblasti.

Zatvaranje Festivala i dodela festivalskih nagrada najboljim stvaraocima održaće se u nedelju 28. avgusta u 19 časova u dvorani Kulturnog centra, kada će biti prikazan i film "Zlatni dečko".

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x