Melanija Tramp u oproštajnom obraćanju naciji: Moja inspiracija bili su neverovatni Amerikanci, njihova ljubaznost i hrabrost

Prva dama SAD Melanija Tramp, koja će za dva dana kada istekne predsednički mandat njenom suprugu Donaldu Trampu, napustiti Belu kuću, obratila se tim povodom naciji.

Ona je u obraćanju objavljenom na sajtu Bele kuće rekla da joj je najveća čast u životu bila da bude prva dama Sjedinjenih Američkih Država.

''Inspirisali su me neverovatni Amerikanci širom naše zemlje koji podižu naše zajednice svojom ljubaznošću i hrabrošću, dobrotom i gracioznošću. Protekle četiri godine bile su nezaboravne. Sada kada Donald i ja zaključujemo vreme u Beloj kući, mislim na sve ljude koje sam primila u svoje srce i na njihove neverovatne priče o ljubavi, patriotizmu i odlučnosti”, rekla je Melanija Tramp.
Ona se zahvalila i svim medicinskim sestrama, lekarima, zdravstvenim radnicima i mnogim drugima koji rade na spasavanju života i izrazila saučešće porodicama koje su izgubile voljene zbog pandemije korona virusa.

“Svaki život je dragocen i molim sve Amerikance da koriste oprez i zdrav razum kako bi zaštitili ugrožene, jer se sada isporučuju milioni vakcina”, navela je prva dama Amerike.

Ona je dodala da je strast prema pomaganju bila pokretač njene političke inicijative kao prve dame.

“Pokrenula sam ‘Budi najbolji’ kako bih osigurala da mi kao Amerikanci činimo sve što je u našoj moći da se pobrinemo za sledeću generaciju. ‘Budi najbolji’ se koncentrisao na tri stuba: blagostanje, bezbednost na mreži i zloupotrebu opioida”, napisala je prva dama o svojoj inicijativi.

Opraštajući se, ona je zahvalila američkom narodu i ukazala da reči ne mogu da izraze dubinu njene zahvalnosti na privilegiji da bude prva dama SAD.

Autor : GLEDAJ.RS/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x