Na beogradskom Ušću 2. septembra koncert 'Muzička vizija Balkana' (ispravka)

Na beogradskom Ušću će 2. septembra biti održan besplatan koncert "Muzička vizija Balkana", na kojem će svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce, saopštila je danas Exitova "World Music Balkans" (WOMBA) platforma.
Taj muzički dogadjaj, na kome će nastupiti Satori, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma’s Band feat i Zahir Ramadanov Brass band, deo je premijernog održavanja Sajma vina "Wine Vision", planiranog od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu.

"'Muzička vizija Balkana' promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend. Tome godinama unazad poseban doprinos daju izvodjači koji će nastupiti na Ušću", navodi se u saopštenju.

Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu "Wine Vision by Open Balkan 2022", koji će okupiti najbolje proizvodjače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju.

Osim na štandovima više od 400 izlagača, vinski potencijal Balkana biće predstavljen i na brojnim radionicama i specijalnim degustacijama.

Koncert su podržale Fondacija za otvoreno društvo i inicijativa Otvoreni Balkan. Ulaz na koncert "Muzička vizija Balkana" je besplatan za sve posetioce.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x