Na ovogodišnjem FEST-u međunarodna premijera filma Fransoa Ozona

Najnovije ostvarenje francuskog reditelja Fransoa Ozona (Francois), krimi drama "Zločin je moj" (Mon crime) otvoriće 24. februara ovogodišnji 51. Međunarodni festival u Beogradu - FEST, saopštili su danas organizatori.

"Reč je o međunarodnoj premijeri najnovijeg filma jednog od najznačajnijih evropskih reditelja svoje generacije i ostvarenju koje će beogradska publika imati prilike da vidi pre francuske, budući da film ulazi u tamošnje bioskope tek 8. marta", navodi se u saopštenju.

U filmu igraju poznati francuski glumci Izabel Iper (Isabelle Huppert), Fabris Lukini (Fabrice Luchini) i Andre Disolije (Dussolier).

Ozon je rekao da je film u suštini priča o "trijumfu sestrinstva" i da je svojevrsno odavanje počasti radovima Žana Renoara (Jean Renoir), Fransoa Trifoa (Truffot), Ernsta Lubiča (Lubitsch) i Frenka Kapre (Frank Capra), posebno američkim romantičnim komedijama 30-ih godina prošlog veka.

Reč je 23. igranom ostvarenju Fransoe Ozona, čiji su filmovi često na programu FEST-a, kao što su "Sve je prošlo dobro" (2021), "Milošću Božjom" (2018), "Dvostruki ljubavnik" (2017), "Franc" (2016), "Nova prijateljica" (2014), "Mlada i lepa" (2013), "Bazen" (2003) i "Osam žena" (2002).

Ovogodišnji FEST sa sloganom "Strast života" biće održan od 24. februara do 5. marta.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x