Nišvil ipak i ove godine u Srbiji

Džez festival Nišvil ipak će i ove godine biti u Nišu, uprkos prvobitnim najavama rukovodstva festivala da u 2023. godini neće biti u Srbiji zbog nedostatka novca.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević naveo je u današnjem saopštenju da im je cilj da ipak zaokruže 30 godina postojanja Nišvila u Nišu, pošto su u petak dobili pismo iz kabineta gradonačelnice kojim su ih obavestili da im je budžet uvećan za pet miliona dinara, a po odluci Skupštine Grada iz decembra prošle godine bi je 30 miliona.

"Ovo je približno nekadašnjih 36 miliona dinara usvojenih pre korone na Skupštini grada Niša decembra 2019. godine, što je bio minimum minimuma naših očekivanja od Grada Niša kao strateškog partnera, da bismo ušli u riskantan posao prikupljanja nedostajućih 50 miliona", rekao je Blagojević.

Po njegovim rečima, rešen je i drugi nesporazum s Gradom, nastao 2020. godine, kako je rekao, "nestručnim tumačenjem zakona lokalne budžetske inspekcije".

"S Gradom smo potpisali ugovor o neophodnosti da licencirana revizorska kuća kontroliše trošenje gradskih sredstava. Revizorska kuća je već dostavila Gradu da smo prethodnu 2022. godinu opravdali u celosti", rekao je Blagojević.

On je kazao da se nada da će Nišvil najznačajniju podršku dobiti od Ministarstva turizma jer je treći najposećeniji festival u zemlji.

"Bilo bi sjajno i ukoliko bi Ministarstvo kulture izjednačilo izdvajanje za Nišvil s tri najznačajnija filmska festivala koji su prošle godine dobili trostruko više sredstava, iako Nišvil ima veće tehničke troškove nego svi oni zajedno", kazao je Blagojević.

Po njegovim rečima, sednica Saveta Nišvila zakazana za danas, otkazana je zbog nepostojanja kvoruma i ponovo je sazvana za sutra, 7. februar.

"Nakon sednice Saveta zbog ogromnog zakašnjenja, odmah ćemo krenuti sa potpisivanjem ugovora sa izvođačima jer ih je 116 strpljivo čekalo da li će Nišvil uopšte biti održan. Takođe od 10. februara počećemo prodaju prvih 500 kompleta karata po beneficiranoj ceni", rekao je Blagojević.Foto: Nisville


Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x