Oženio se četiri puta i razveo tri puta za samo 37 dana, evo i zašto

Muškarac sa Tajvana oženio se četiri puta i razveo tri puta za samo 37 dana.


Prema tajvanskom zakonu, osoba ima pravo na 8 dana plaćenog radnog odsustva kada se venča, što je upravo ono što je jedan neimenovani službenik dobio kada se venčao prošle godine, 6. aprila. Međutim, osmog dana odlučio je da se razvede, a devetog da se ponovo venča istom suprugom. U 37 dana oženio se četiri puta i razveo tri puta, a od banke u kojoj je radio zatražio je 32 dana plaćenog odsustva, piše Odditycentral.


Međutim, plan sa slobodnim danima nije išao glatko. Banka u kojoj je radio nije prihvatila da mu da 32 slobodna dana, pa je slučaj završio na sudu.


Bankarski službenik je zatim podneo žalbu protiv svog poslodavca  Gradskom birou rada u Tajpeju, optužujući banku da krši zakon nepoštovanjem člana 2. „Pravila o odsustvu sa rada“. U njemu se navodi da zaposleni imaju pravo na 8 dana plaćenog odsustva kada se venčaju, a pošto se venčao 4 puta, trebalo je da dobije 32 dana plaćenog odsustva.Biro rada pokrenuo je istragu u vezi sa slučajem koji je prijavio službenik i presudio da je banka zaista prekršila Zakon o radu. Poslodavac je novčano kažnjen sa 20.000 NT (700 USD) u oktobru prošle godine, ali je pokrenuta žalba u kojoj je banka tvrdila da se radi o  „zlonamernoj  zloupotrebi bračnog odsustva ’.


10. aprila, Biro rada nevoljno je podržao prethodnu presudu, tvrdeći da, iako ponašanje bankarskog službenika nije bilo etično, on nije prekršio zakon. S druge strane, banka jeste prekršila član 2. „Pravila o odsustvu sa rada“.


Slučaj je postao viralan na društvenim mrežama, što je izazvalo žestoku raspravu između ljudi koji su delom bili na strani mladoženje, a delom na strani banke.


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x