Đokovićev tanjir sa hranom izazvao pažnju javnosti, evo čime se hrane šampioni u Olimpijskom selu

Japanski kuvari svakodnevno opslužuju preko 18.000 sportista u Olimpijskom selu. Brojni sportisti komentarisali su hranu u olimpijskoj menzi, a slika na kojoj se vidi šta je Novak Đoković izabrao sa menija privukla je pažnju javnosti.


U Olimpijskom selu ovih dana se poslužuje oko 48.000 obroka dnevno, a da bi sve bilo spremno na vreme angažovano je preko 2.000 zaposlenih. Mere zaštite od korona virusa su na najvišem nivou, pa se u olimpijski restoran ne može ući bez rukavica, maski i prethodne dezinfekcije.Sportisti u Tokiju pred sobom imaju  700 opcija menija,  a jelovnici su uglavnom podeljeni u tri kategorije: zapadni, japanski i azijski, koji pokriva kineske, indijske i vijetnamske opcije.


Japanci su se posebno posvetili zadatku da promovišu japansku kuhinju i u Olimpijsko selo se svakodnevno dopremaju namernice iz svih 47 japanskih prefektura. 


Uz specijalitete sa istoka, sportisti se mogu poslužiti hranom bez glutena, ali i testeninama, pizza-om, i hamburgerima, jer su takvi ležerni obroci bili popularni na prethodnim Olimpijskim igrama, posebno među mladim sportistima.


Jedan od tih bio je i Novak Đoković koji je za jedan od svojih  obroka  izabrao testenine sa prelivom, uz nezaobilazno bareno povrće. Sudeći po društvenim mrežama, hranom u Olimpijskom selu posebno su oduševljeni sportisti iz Sjedinjenih američkih država.


„Da ne bude dramatično, ali ovo su najbolje gjoze ( knedla punjena mlevenim mesom ili povrćem) koje sam ikad jela u životu“, izjavila je Ilona Maher, američka igračica ragbija na TikTok-u, dodajući da ih jede za svaki obrok. Ona, kao i njene brojne kolege iz SAD-a svakodnevno na društvenim mrežama dele oduševljenje hranom koja se servira. @ilonamaher

Yes, I’m an Olympian but I still like cheese #beastbeautybrains #olympics #tokyoolympics #tokyo2020 #ClearGenius #dininghall #teamusa #olympicvillage

♬ original sound - Ilona Maher


Iako ima 700 opcija na meniju, teško je reći da najbolji teniser sveta Novak Đoković može da uživa u hrani, jer se na internetu nalaze stotine fotografija svetskih sportista koje su uslikane baš za vreme ručka. Đoković nikoga nije odbio za fotografisanje, a pre odlaska u Tokio izjavio je da ga upavo susret sa sportistima iz celog sveta čini srećnim.


„Ovo je nešto što mi kao pojedinačni sportisti ne možemo da doživimo tako često", rekao je Đoković.


Želju svih sportista u Olimpijskom selu da se slikaju sa Đokovićem najbolje opisuje jedan od mnogobrojnih mimova koji Đokovića prikazuje kao Supermena okruženog masom ljudi koji žele da ga dotaknu, baš tako i izgleda momenat kada Đokovoć ulazi u menzu Olimpijskog sela


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x