Ovo su stvari na koje ekstremno bogati troše novac

Među bogatim svetom postoji izreka da bogati kupuju nekretnine, avione i automobile, a oni superbogati kupuju raritete.


Tu izreku potvrđuje i magazin The Richest koji je radio analizu koje su to stvari koje privlače pažnju super bogatih i izdvojio neke od njih.


Richist podseća da su, vladari i monarsi, u želji da se izdvoje od običnih stanovnika planete, sebi kupovali neke od neobičnih i preskupih stvari. Sve to im je imponovalo da se pokažu u svom sjaju bogatstva. Monarhiju je zamenila demokratija, a savremeni bogataši nastavili su da kupuju skupe stvari kojima se izdvajaju.


Međutim, novostvoreni milijarderi i milioneri donekle su izmenili listu želja stvari koje ih izdvajaju. Predstavljamo vam neke od retkih stvari koje su mera prestiža današnjih bogataša i podsećamo na trku ka svemiru koja je trenutno u toku.


Umetnička dela


Kada je reč o umetničkim delima, ona daju posebnu važnost i onog ko ih poseduje stavljaju na posebnu lestvicu među superbogatima. Najznačajniju sliku iz perioda renesanse delo Salvador Mundi, Leonarda da Vinčija, kupio je saudijski princ Bader bin Abdulah bin Mohamed bin Farhan al-Saud na javnoj aukciji za 450 miliona dolara. Ovo umetničko delo danas je među najskupljim na svetu.


Povećana vrednost njegove slike je zato što je nestala 1763. godine, a zatim je vraćena 1900-ih. Verovalo se da je neprocenjivo umetničko delo nekako uništeno ili izgubljeno sve dok ga gospodin Čarls Robinson nije otkupio.Ulje na platnu koje Pablo Pikaso naslika davne 1905. godine kada je imao 24 godine i koje prilazuje dečak u plavom, pokazalo je da su superbogataši spremni da daju enorme sume novca za umetnička dela. Vrednost ove slike je 104 miliona dolara, a na aukciji na kojoj se ova slika prodavala učestvovao je ogroman broj onih za koje biste očekivali da su u tom trenutku na svojim jahtama.

Jahte


Najskuplja jahta na svetu koja košta 4,5 milijardi dolara, u vlasništvu je malezijskog biznismena i milijardera Roberta Kuka. U jahtu su ugrađeni zlato, platina i dragulji.Satovi


Da, satovi su od uvek bili stvar prestiža. Ali kada je reč o superbogatima njih neće zadovoljiti najnovije kolekcije poznatih brendova. Oni traže nešto posebnije. Na primer The Graff Diamond Hallucination, najskuplji juvelirski sat na svetu, u koji je ugrađen u skupoceni nakit. Košta oko 55 miliona dolara, što je ekvivalent ogromnoj luksuznoj vili na Beverli Hilsu.


Sat je dizajnirao i kreirao Laurens Graf, predsednik kompanije Graf Dajmonds, a njegova ekskluzivnost potiče od 110 vrsta retkih dijamanata kojima je ovaj komad ukrašen.


Putovanja


Ne ne misli se na luksuzne destinacije na zemlji. Misli se na svemir. Pokazalo se da najbogatijim ljudima na svetu zemlja nije dovoljno velika pa se ovih dana takmiče ko će pre otići i ko duže ostati u svemiru. Poslednji u nizu koji je sa svojom kompanijom otputovao u svemir bio je Džef Bezos. Britanski milijarder Ričard Brenson devet dana ranije takođe je odleteo do ruba svemira, a na isto putovanje sprema se i drugi najbogatiji čovek na svetu Elon Musk.
Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x