Počinje onlajn regionalno izdanje Festivala autorskog filma

Prolećno izdanje međunarodnog Festivala autorskog filma u regionalnim okvirima počinje danas onlajn i trajaće do 17. aprila, što će činiti devet filmova za devet dana, saopštili su organizatori te smotre.


Na ovom virtuelnom festivalu udružile su se direkcije Sarajevo Film Festivala (BiH), Zagreb Film Festivala (Hrvatska), Festivala autorskog filma (Srbija) i Filmskog festivala Herceg Novi (Crna Gora).


Na onlajn platformi “Ondemand.kinomeetingpoint.ba” u navedenom terminu u trajanju od devet dana, po izboru selektora ova četiri festivala, publici će biti ponuđen izbor novih i starih ostvarenja, od kojih su neki nagrađeni na poslednjim izdanjima festivala u Kanu, Berlinu i Veneciji, kao i dva restaurirana jugoslovenska klasika.U programu je pet igranih dela: danski “Krvne veze” Ženet Nordal, ruski “Mladi kitolovac” Filipa Jurejeva, meksičko-francuski “Novi poredak” Mišela Franca, slovačko-rumunski-češki “Sluge režima” Ivana Ostročovskog i izraelsko-francuski “Smrt filma, a i mog oca” Danija Rosenberga.Mrežu festivala Jadranske regije podržao je MEDIA Program Kreativne Evrope.


Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x