POPULARNI JUTJUBER I PILOT PROGLAŠEN KRIVIM JER JE SRUŠIO SVOJ AVION ZBOG PREGLEDA NA YOUTUBE

Popularnom jutjuberu je nedavno oduzeta pilotska dozvola nakon što je proglašen krivim da je namerno srušio svoj avion i snimio svoje iskakanje iz padobrana.

Prošlog novembra, Trevor Jacob, bivši olimpijski snouborder koji je postao jutjuber, srušio se svojim malim elisnim avionom u planine kalifornijske Nacionalne šume Los Padres.


Kamera je uhvatila tačan trenutak kada je propeler njegovog aviona prestao da radi, kao i njegov skok iz aviona i naknadno aktiviranje spasonosnog padobrana.


Tri nedelje kasnije, objavio je video na You Tube pod nazivom (“I Crashed My Plane”) „Srušio sam svoj avion“, koji je brzo postao viralan i na kraju dobio preko 2 miliona pregleda.


Sada, Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) optužuje Džejkoba da je namerno srušio svoju letelicu radi pregleda na YouTube. piše OdittyCentral.


Nakon istrage o Jacobovom kontroverznom padu aviona, FAA je utvrdila da je pilot amater izašao iz aviona bez pokušaja da ponovo pokrene motor kada se propeler zaustavi, ili čak ni pozvao kontrolu aerodroma da ih obavesti o svom problemu. Istražitelji su otkrili da je on mogao da pokuša da odveze avion u jednu od više oblasti gde je mogao bezbedno da ga spusti.FAA je takođe primetila da je Džejkob takođe prikačio više kamera na spoljašnjost aviona pre poletanja. Takođe je navodno iskočio iz aviona držeći selfi štap i nastavio da snima pad aviona.


Nakon istrage, Federalna uprava za vazduhoplovstvo oduzela je Jacob-u dozvolu pilota, zabranivši mu ponovnu prijavu na godinu dana.


Mnogi u vazduhoplovnoj zajednici kritikovali su Džejkoba zbog njegovog nepromišljenog poteza, tvrdeći da je FAA trebalo da reaguje još ranije. Stručnjaci za vazduhoplovstvo poput Džona Nensa rekli su da jutjuberu nije mesto na nebu, dok su drugi piloti bili šokirani da bi bilo ko uradio nešto tako opasno za nešto tako trivijalno kao što je pregled video snimaka na Jutjubu.
Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x