Premijera predstave Kokana Mladenovića po tekstu Darka Cvijetića 17. septembra u Novom Sadu

 Premijera predstave "Što na podu spavaš?" u režiji Kokana Mladenovića i po priči pisca iz Bosne i Hercegovine Darka Cvijetića biće održana u subotu, 17. septembra, u okviru Kaleidoskopa kulture, programa koji se realizuje kao deo projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Predstava će biti prikazana i u nedelju, 18. septembra i u Srpskom narodnom pozorištu (SNP).
"Priča o Boti koji odlazi na odsluženje vojnog roka u tadašnju Jugoslovensku narodnu armiju gde su već uveliko počeli ratni sukobi, jeste centralna priča predstave", navelo je SNP u saopštenju za javnost.

Dodato je da je predstava "priča pisca Darka Cvijetića i njegove porodice, koji, služeći se činjenicama i fikcijom, pripoveda, opisujući dramatična i mučna zbivanja s početka rata, da bi je na kraju smestio u današnje vreme".

Cvijetić u predstavi učestvuje i kao glumac.

"Biti sa sopstvenim likovima, probudjenima iz romanesknosti, razgovarati s njima koji su došli i iz mašte i iz stvarnosti, smejati se, plakati, dodirivati ih, neverovatno je i suludo iskustvo, kakvo samo teatar još može sazdati u svetu iluzija koje proždiru dokumente... Ponekad pomislim da oni postoje i više od mene, koji tek sebe samoga predstavljam", naveo je Cvijetić.

Predstava je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta Sarajevo i Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba.

Pored Cvijetića, u predstavi igraju i Aleksandra Pleskonjić, Merima Lepić Redžepović, Tena Nemet Brankov, Saša Krmpotić, Sven Šestak, Igor Pavlović, Maja Izetbegović, Aldin Omerović, Ivan Grčić, Darko Radojević, Nikola Baće i Stevan UzelacFoto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x