Priča iz Tokija: Olimpijske igre, seks, 160.000 specijalnih kondoma, korona i kartonski kreveti

Na svake četiri godine, jedna od uobičajenih zanimljivosti vezanih za Olimpijske igre je broj kondoma koji se podeli sportistima. Organizatori igara u Tokiju objavili su da su  obezbedili su 160.000 komada kondoma i tom objavom ponovo pokrenuli lavinu pitanja o seksu u Olimpijskom selu, ali i pitanja o merama i socijalnoj distanci zbog korona virusa.


U isto vreme kada su organizatori igara u Tokiju objavili da će na igrama biti podeljeno 160.000 specijalnih kondoma, 290.000 manje nego u Riju 2016. godine, poručuili su sportistima i da kondome ponesu kući, a ne da ih koriste u Olimpijskom selu, gde su pravila socijalne distance i mere zaštite od širenja koronavirusa glavni prioritet.


Iako zvuči pomalo čudno, podela kondoma na Olimpijskim igrama ima viši cilj, a to je podizanje svesti o HIV-u i AIDS-u i redovna je pojava od Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine 


Međutim, debata koja se razvila u vezi sa intimnim odnosima u Olimpijskom selu, u kontekstu socijalnog distanciranja, otišla je toliko daleko da su brojni mediji preneli da su kreveti koji su za sportiste izrađeni od čvrstog kartona urađeni od tog materijala baš da bi se sprečili intimni odnosi među sportistima. I tu nije kraj.


Irski gimnastičar Ris Maklenegan rešio je lično da proveri da li je istina da ovi kreveti ne mogu da izdrže seks. 


Maklenegan je na Twitter-u postavio video na kome skače po krevetu  i objašnjava da je vest o tome da su kartonski kreveti slabašni, zapravo neistina.


„U današnjoj epizodi lažnih vesti sa Olimpijskih igara: anti-seks kreveti. Navodno su napravljeni da puknu pod iznenadnim pokretima. Sve je laž. Lažne vesti“, rekao je Irac u objavljenom videu skačući po krevetu.

Uprkos insistiranju na socijalnom distanciranju, niko ne može da garantuje da do intimnih odnosa među sportistima neće doći i da i nakon ovih igara mediji neće biti preplavljeni ispovestima poput one koje je imala Ingrid Oliveira koja je na OI u Riju priznala da je imala  seks sa kolegom kajakašem.


Ukoliko do intimnih odnosa dođe, sigurno je da sportisti u Tokiju na raspolaganju imaju po 14 specijalnih kondoma.  Njihova debljina je samo 0,01 milimetar i kako tvrde proizvođači, oni pružaju osećaj kao da se zaštita ne koristi.


Iako su tanji od lista najtanje novine, ovi kondomi koji se proizvode samo u Japanu,  izuzetno su jaki i mogu izdržati 100.000 seksualnih pokreta. To je 99.740 puta više od proseka obične osobe tokom odnosa.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x