Prodaje se Gaddafijev Maybach, neverovatan automobil sa sjajnom pričom

Pre nešto više od 10 godina kompanija Xenatec počela je da proizvodi Maybachove limuzine u coupé izdanju, uklanjajući im zadnja vrata i dorađujući neke dodatne detalje.

Tako je nastao model Xenatec Maybach 57S Coupé, kojih je trebalo da bude izrađeno 100 komada. Na kraju, izrađeno ih je tek osam, a jednog od njih – serijskog broja 004 – za svoje je potrebe i prema svom ukusu naručio je pokojni libijski poglavar Muammar al-Gaddafi. Bilo je to 2010. godine, nekoliko meseci pre nego je njegov režim svrgnut, a on ubijen u oktobru 2011. godine, piše Autonet.Tako Gaddafi nikada nije uspeo da preuzme svoj Maybach izrađen i dorađen po narudžbini, što spomenuti automobil čini jedinstvenim primerkom ionako vrlo retke varijante Xenatec Maybacha. Osim što je reč o raritetu, od svih osam poznatih modela ovog vozila, nesuđeni Gaddafijev Maybach trenutno beleži i najmanju kilometražu – prešao je, naime, tek 2.300 kilometara.Govorimo, dakle, o vozilu koje je kao novo, jedinstveno i sa zanimljivom pričom iza sebe. Ovaj pravi kolekcionarski primjerak sada se prodaje putem jedne holandske autokuće, na čijim stranicama su objavljeni i dodatni detalji o njemu.Ovaj zapanjujući coupé izrađen u dve oker nijanse pokreće 12-cilindarski benzinski motor od 6 litara, snage 612 KS, sa, naravno, automatskim mjenjačem. Popis dodatne opreme je posebno impresivan.


Gaddafi nije štedeo novac, pa je tako u Maybach coupé tražio ugradnju svega što je bilo u ponudi – od kamera, senzora, telefona i Bluetooth handsfree sistema, pa sve do Bose zvučnika i televizora, a povrh ovoga i svu moguću dodatnu opremu za sigurnost i udobnost vožnje.Ovaj raritetni i posebni Xenatec Maybach 57S Coupé može biti vaš za 795.000 eura, plus porezi i ostala davanja. Ostane li u Holandiji, Gadaffijev Maybach će nekoga “na ulici” koštati nešto manje od 962.000 eura.

Autor : GLEDAJ.RS/SEEBIZ

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x