Rasprodati plišani medvedi sa likom Angele Merkel iako koštaju 180 evra (VIDEO)

Serija prigodnih plišanih medvedića posvećenih obeležavanju kraja ere Angele Merkel na mestu kancelara Nemačke, rasprodata je i pre nego što je ona napustila svoju funkciju.


Ruke plišanih medveda su postavljene u  „Merkel romb",  položaj koji je postao simbol kancelarkinog mirnog vođstva.


„Kupcima se dopada, ova serija je već rasprodata. Imamo veoma dugu listu čekanja jer smo prvu seriju od 500 komada prodali za samo nekoliko dana“, naglašava Martin Herman, generalni direktor porodičnog preduzeća „Herman špilfaren“ koje postoji još od 1920. godine, prenosi Rojters.Cena plišanog medveda iznosi 180 evra,  ali Herman napominje da u tu cenu ulaze sati predanog rada koji su uloženi u izradu medveda koji ima frizuru kao Merkelova i obučen je u uobičajenu kombinaciju – pantalone i sako.

„Medvedi se u potpunosti izrađuju ovde i potrebno je oko četiri sata rada po primerku“, objašnjava Herman iz pogona u Koburgu, na severu Bavarske.Inače, kako je najavljeno, šesnaesti proizvedeni medvedić će biti poklonjen kancelarki.Angela Merkel koja se na mestu kancelara nalazi od 2005. godine, nije tražila reizbor na nacionalnim izborima i namerav da se povuče kada nova vlada stupi na dužnost. Međutim, to bi moglo da potraje nedeljama, možda i mesecima, jer osetljivi pregovori o koaliciji tek počinju.Ista fabrika je ranije proizvela i medveda koji podseća na bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu, bivšeg nemačkog kancelara Helmuta Šmita i britansku kraljicu Elizabetu Drugu.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x