Recept za brzu tortu koju engleska kraljica jede svakog dana

Za vreme čaja u Buckinghamskoj palati kraljica Elizabeta  voli da pojede parče Kraljevske čokoladne torte, a izvori iz dvora kažu da nije redak primer da joj se u ispijanju čaja, baš zbog ove poslastice, pridruži i princ Vilijam.


Da Vilijam zaista voli Kraljevsku čokoladnu tortu pokazuje i to što je upravo ona bila druga torta na njegovom venčanju sa Kejt Midlton.


Kraljevski kuvar Darrena McGradi je za magazin Hello otkrio i recept ove poslastice koji vam predstavljamo:


Potrebni sastojci:

  • 1/2 kašičice putera, za podmazivanje 
  • 210g čajnih keksića ili slatkih kolačića
  • 100g neslanog putera, omekšano
  • 100g  granuliranog šećera
  • 100g tamne čokolade
  • 1 jaje

200g tamne čokolade, za premazivanje
30g čokolade, za dekoraciju


Način pripreme:

Najbolje je da koristite modle ili prsten za torte. Po preporuci šefa kuhinje prečnik kružne modle trebalo da iznosi oko 15cm.


Premažite papir za pečenje puterem. Keks izlomite na komade veličine badema i ostavite sa strane. U velikoj činiji pomešajte puter i šećer dok smesa ne postane svetla. Otopite 100g tamne čokolade i dodajte u smesu sa maslacem uz stalno mešanje. Izmutite jedno jaje i dodajte ga u smesu mešajući dok se se ne sjedini. Zatim dodajte biskvite i mešajte sve dok se svako parče ne prekrije čokoladnom smesom.


Kašikom smesu prebacujte u pripremljenu modlu ili prsten za tortu i vodite računa da vam ne ostaju praznine, jer će pri okretanju to postati vrh vaše Kraljevske torte. Ostavite tri sata u frižideru.


Nakon što se smesa ohladi, izvadite je iz frižidera i ostavite da odstoji dok pripremite sledeći korak. U ovom koraku na tihoj vatri ili pari otopite čokoladu. Tortu iz prstena izvadite na žicu za kolače tako da vam dno postane vrh. Ravnomerno, ravnim nožem, nanesite čokoladu na kolač i ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi. Prebacite tortu na poslužaonik. Ostatak od 30g čokolade iskoristite za dekoracuju.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x