Rijana najbogatija muzičarka na svetu

Kako je objavio magazin Forbes, pevačica Rihanna je zvanično postala milijarderka zahvaljujući svom brendu Fenty koji objedinjuje kozmetičke proizvode, kao i donji veš, a nedavno je najavila i izlazak parfema u okviru iste linije.Rihanna je postala slavna zahvaljujući svojoj muzici, nakon čega se okušala u glumi i  pokrenula brend donjeg veša koji sada vredi 1,7 milijardi dolara, procenjuje Forbes.


Takođe objavili su i da je postala "najbogatija muzičarka na svetu i da je iza nje Oprah Winfrey, najbogatija zabavljačica".Uočeno je da je većina njenog bogatstva dolazila iz nemuzičkih poslova, uglavnom od njenih brendova Fenty Beauty i Savage x Fenty.Rihanna, koja je poznata po svojim pesmama "Umbrella", "Only Girl" i "Work", jedna je od najprodavanijih muzičkih umetnica svih vremena. Ima devet nagrada Grammy, 13 američkih muzičkih nagrada i 12 Billboard muzičkih nagrada.No, u poslednje vreme skrenula je pažnju s muzike i fokusirala se na svoj beauty brend.Fenty Beauty, u kojem Rihanna deli vlasništvo sa francuskim luksuznim konglomeratom LVMH, pokrenut je 2017. godine i bio je hit već u prvoj godini postojanja te je donosio više od 550 miliona dolara godišnjih prihoda, prema Forbesu.

Savage x Fenty, koji je pokrenut 2018. godine i zajedničko je ulaganje s TechStyle Fashion Group (Rihanna ima 30% vlasničkog udela), prikupio je 115 miliona dolara finansiranja ranije ove godine, čime je vrednost brenda dostigla milijardu dolara. Plan je iskoristiti sredstva za otvaranje trgovina Savage x Fenty, preneo je klix.ba.


Foto: Pixabay

Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x