Sa Bezosom leti 18-godišnjak, najmlađa osoba u svemiru

Jedan 18-godišnjak će se pridružiti Džefu Bezosu na turističkom putovanju u svemir, koje 20. jula organizuje njegova kompanija i tako postati najmlađa osoba u svemiru.


Oliver Dimen će putovati umesto anonimnog pobednika javne aukcije koji je za to mesto platio 28 miliona dolara, objavio je Bi-Bi-Si.Pobednik aukcije nije mogao da putuje "zbog gužve u rasporedu", objavila je Bezosova kompanija Blu oridžin.Tinejdžer je, kako navodi britanski javni servis, sin Džesa Dimena, direktora Somerset Capital Partners.


Džes Dimen je obezbedio mesto na drugom letu, ali je prebačen na prvi let posle povlačenja pobednika aukcije, objavio je Blu oridžin.Potom je Dimen odlučio da će umesto njega putovati njegov sin, koji je student fizike.S njim će putovati i 82-godišnjak Voli Fank, koja će tako postati najstarija osoba u svemiru.Ostali putnici u raketi ''Nju šepard'' su sam Džef Bezos i njegov brat Mark.Blu oridžin nije objavio koliko je Dimen platio kartu.Kompanija planira da lansira svoje putnike na više od 100 kilometara iznad površine Zemlje i tako im omogući da iskuse mikrogravitaciju.Kapsula će se zatim vratiti na Zemlju pomoću padobrana, a putovanje bi trebalo da traje oko deset minuta.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x