SNP: Još sedam nagrada za predstavu Ko je ubio Dženis Džoplin

Posle više od 20 nagrada za predstavu "Ko je ubio Dženis Džoplin" Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović, žiri ovogodišnjeg festivala "Borini pozorišni dani" odlučio je da ovaj uigrani ansambl ponese još tri, saopšteno je danas iz Srpskog narodnog pozorišta (SNP).
Kako je navedeno, predstava je dobila nagradu "Borislav Stanković" za najbolju predstavu u celini, nagradu za najbolju žensku ulogu ravnopravno su podelile Sonja Kesler i Bojana Milanović, a pripala im je i nagrada "Radoslav Radivojević" za najbolju predstavu po oceni publike.

Dodaje se da je u istoj nedelji predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin" izvedena i na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, sa kojih se vratila sa četiri nagrade – Tijana Grumić dobila je nagradu za tekst, Sonja Petrović za režiju, Željko Piškorić za scenografiju, dok su Sonja Kesler i Bojana Milanović ponovo dobile nagradu za najbolje glumice.

Direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, Milovan Filipović rekao je da pored toga što predstavljaju priznanja kvalitetnog rada, nagrade mogu značiti i brži put do nove publike, a glumcima i rediteljima koji su nagradjeni, brži put do novih angažmana.

Filipović je istakao i da je predstava pozvana u gotovo sve zemlje bivše Jugoslavije, ali da će uskoro učestvovati i na festivalu Omladinskih scena u Drezdenu, u Nemačkoj.

Gostovanje predstave "Ko je ubio Dženis Džoplin" na prestižnom Evropskom festivalu za mlade pozorisne reditelje Fast Forward zakazano je za 12. i 13. novembar.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x