Srpska premijera filma Ovuda će proći put na 51. FEST-u

Film "Ovuda će proći put", autorke Nine Ognjanović, biće premijerno u Srbiji prikazan u ponedeljak, 27. februara, u mts Dvorani u okviru glavnog takmičarskog programa 51. FEST-a, objavili su danas organizatori.

Svetska premijera filma održana je na festivalu "Slamdance" u Sjedinjenim Američkim Državama u januaru 2023. na kome je dobio nagradu publike i specijalno priznanje žirija za najbolji igrani film.

Nina Ognjanović je diplomirala 2022. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za filmsku i televizijsku režiju.

Njeni kratki filmovi "Novi televizor" i "Plaču" prikazivani su na mnogobrojnim festivalima širom sveta i u okviru prve sezone RTS-ove emisije "Rani kadrovi".

"Ovuda će proći put" je diplomski film Nine Ognajnović, čija je radnja filma smeštena u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput.

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Ostvarenje "Ovuda će proći put" podržali su Ministarstvo kulture Srbije i Filmski centar Srbije.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x