Stigao je poslednji retrogradni Merkur 2021, kako će uticati na vaš znak?

Stigao je poslednji retrogradni Merkur 2021. Ove godine smo uspeli da prođemo kroz mentalno iscrpljujuću retrogradnost u Vodoliji i haotičnu retrogradnost koja voli tračeve u Blizancima. Ovaj put ćemo možda malo uhvatiti daha. Od 27. septembra do 18. oktobra, brza planeta će plesati unazad u Vagi, znaku koji je poznat po tome što je miran, skladan i orijentisan na odnose.


Kako će to uticati na svaki od znakova?


OVAN

Vežite se, Ovnovi. Pošto Vaga pada direktno nasuprot Ovnu na točkiću zodijaka, retrogradni Merkur u Vagi može stvoriti izazovan aspekt. Bilo bi pametno staviti svoje zdravlje i dobrobit na pijedestal i odvojiti dodatno vreme za negu sebe. Vredi se posvetiti i osnovnoj službenoj dokumentaciji, preporučuju astrolozi.


BIK

Tema retrogradnih odnosa u znaku Vaga posebno je važna za vas. Iskoristite ovo vreme da se ponovo povežete ili produbite veze sa voljenim osobama i da uklonite zabunu koja je možda nedavno nastala sa partnerom. Iako bi vas  rasprave u ovom trenutku mogle iscrpiti, one su najsigurniji način da ostvarite čvrstu vezu sa partnerom.


BLIZANCI 

Retko vam nedostaje ideja, ali retrogradni merkur vam donosi zastoj na tom polju. Budući da Vaga pada u skladan trigon prema Blizancima, ovaj retrogradni Merkur u Vagi mogao bi vam dobro poslužiti unoseći staru ideju u vaš um još jednom.Dobro razmislite pre nego što postupite - i ako i dalje mislite da je to vredan cilj nakon završetka retro faze, preduzmite korake da ga krenete ka njemu.


RAK

Merkur u Vagi stvara težak kvadrat (pod uglom od 90 stepeni) prema Raku. Da biste se klonili budućih pitanja, pametno je jednostavno odložiti važne ili nepovratne odluke, ako možete, jer biste kasnije mogli da se predomislite. Ovaj put bi mogao posebno da optereti oblast vaših finansija, zato pažljivo postupajte sa novcem.


LAV

Skladan sekstil (ugao od 60 stepeni) između Vage i Lava mogao bi vam ponuditi određenu jasnoću o prošlim projektima tokom ove retrogradnosti. Da budemo precizniji, mogli biste steći bolji uvid u to šta je prošlo dobro, a šta loše što bi značilo da ćete jasno znati šta vam donosi profit, a šta stvara gubitke.


DEVICA

Više volite situacije u kojima možete da usmerite pogled na određeni cilj i da se krećete svojim tempom - i to je upravo ono što vam ovaj retrograd sprema.  Merkur u Vagi manje ima direktan uticaj na Devicu, pa vam to omogućava da nastavite jsvojim tempom, usredsređujući se na ovladavanje novim i starim veštinama na način na koji vam najbolje ide. 


VAGA

Nećete se iznenaditi kada saznate da će ponovno osmišljavanje i ponovno otkrivanje odnosa biti glavni fokus retrogradnog usporavanja za vas. Ova retrogradnost je u vašem znaku, što bi je moglo učiniti posebno moćnom, bez obzira na to da li se trenutno tako oseća ili ne. Mogli biste se osećati kao da ste na putu da pronađete više mira i ljubavi u svom životu. Ovaj period će vam pomoći da definišete svoju sposobnost da se povežete sa ljudima iz različitih sredina na tom putu.


ŠKORPIJA

Mogućnosti za duhovni rast mogu se pojaviti ako uspete da iskoristite svoju intuiciju. Merkur u Vagi ima minimalan kontakt sa vašim znakom, ostavljajući vam slobodu da prigrlite ovaj samorefleksivni period koristeći svoj tipični smisao za emocionalnu inteligenciju. U stvari, čak biste mogli doći do nove spoznaje koja bi mogla doneti dobre vesti-možda priliku za novi honorarni rad na projektu koji vas ispunjava.


STRELAC

Kao i kod Lava, Merkur u Vagi formira sekstil podrške Strelcu. Bićete podstaknuti da preispitate neke odluke donete u prošlosti. Dodatno vreme za rad na bilo kojim beleškama, zapisima ili drugim elementima komunikacije biće ključno.


JARAC

Koliko god vam se činilo teškim, morate odupreti silana koje utiču na vaš put ka uspehu Ako to ne učinite, vaši napori bi mogli biti uzaludni. Dva puta proverite sav svoj rad i provodite više vremena sami.


VODOLIJA

Zahvaljujući pozitivnom trigonu između Vage i Vodolije, ovaj period za vas nije toliko otvoreno turbulentan koliko izaziva unutrašnje razmišljanje. Stare ideje ili možda stari plamen mogli bi ponovo ući u vaš život, ali kako se Vaga usredsređuje na odnose, pokušajte da zauzmete pošten i izbalansiran pristup romantici, umesto da žurite. U suprotnom ćete možda propustiti prave namere postojećeg ili potencijalnog partnera.


RIBE


Držite oči otvorene za ono što svet pokušava da vam pokaže u smislu vaše karijere. Mogli biste biti podstaknuti na suštinsku odluku na radnom mestu i možda ćete morati duboko da kopate da biste pronašli najbolji put. Ako vam se pravi odgovor čini vrhuncem plana koji ste spremali neko vreme, ne oklevajte: Minimalan kontakt sa Merkurom u Vagi daje vam dozvolu za upućivanje tog poziva. 


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x