Strip autori i autorke iz Srbije uskoro na izložbi u Parizu

Izložba “Tri godine Ukrštenih rezidencija u oblasti stripa između Francuske i Srbije” biće otvorena 16. marta u Kulturnom centru Srbije u Parizu, najavili su danas organizatori.

Biće predstavljeno 60 radova šest autora i autorki koji su učestvovali u rezidencijalnom programu: Dragane Radanović, Ilije Jakovljevića i Anđele Jovanović iz Srbije, i Alize de Pen, Kler Bro i Leopolda Pridona iz Francuske.

Svako od njih predstaviće po deset radova iz projekata koje su razvijali tokom rezidencija u Pančevu i francuskom gradu Angulemumu, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je u okviru posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, u Beogradu je 15. jula 2019. potpisan Sporazum o saradnji u oblasti kulture i stripa između francuskih i srpskih institucija.

Potpisnici su, kako je navedeno iz Francuskog instituta u Srbiji, inicijatora tog sporazuma, Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem), agencija KomunikArt i Grad Pančevo.

Dodaje se da je novembra 2021. u Pančečevu potpisan novi međudržavni Sporazum o saradnji u oblasti kulture i stripa između francuskih i srpskih institucija.

Tada je obezbeđeno finansiranje projekta i u sledećem trogodišnjem ciklusu,dodaje se u saopštenju.

Izložbu organizuje Agencija KomunikArt uz partnersku podršku Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Pančeva, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x