SULUDI TREND: TAKMIČENJE ZA NAJSKUPLJE TELO NA INSTAGRAMU

Plastične operacije uzele su maha širom sveta. Stvar je otišla toliko daleko da je ustanovljen i termin "zavisnost od plastičnih operacija". I kad smo pomislili da ne može strašnije, pojavio se suludi trend "takmičenje za najskuplje telo na instagramu".


Ana Carolina Lekker model iz Brazila i plejboj zečica priznaje da je na plastične operacije potrošila 150.000 dolara, ili celu jednu kuću.


Zbog rekonstrukcije nosa pod nož je išla četiri puta. Pored toga što je imala višestruke operacije nosa kako bi ga usavršila, Ana je prošla liposukciju, bioplastiku (gde se fileri ubrizgavaju u zadnjicu), bihektomiju (uklanjanje masti) i harmonizaciju lica.


Carolina je jedana od devojaka koja želi da ima "najskuplje telo na instagramu", ali nije jedina.


Amber Mej,  zvezda OnliFans-a, priznala je da je potrošila preko 40.00 evra na operacije kako bi postigla „bimbo“ izgled.


Amber je prokomentarisala: „Prvu operaciju grudi imala sam kada sam imala 19 godina, finansirala sam je radeći u klubu pet noći u nedelji", i tu nije stala. Uradila je još dve operacije grudi i želi i treću.


Ona je rekla da je grudi kakve zapravo želi videla na Instagramu. Ostaje problem da pronađe doktora koji bi takav zahvat želeo da uradi.Ipak, možda najdrastičniji primer je Marija Magdalena koja je na plastične operacije potrošila oko 100.000 dolara i tvrdi da sa ovim zahvatima neće stati do kraja života. Ona pod pseudonimom "1800leavemaryalone" ima preko 80 hiljada pratilaca na Instagramu, a mnogi podržavaju to što radi sa svojim telom.
Ovaj svetski trend očito se prelio i na našu zemlju. Među onima koji bi mogli da uđu u kategoriju "najskuplje telo na instagramu"  su zasigurno zvezde rijaliti progroma na našim prostorima.


Magazin Psihology Today bavio se ovom temom i kao zaključak na  zavisnosti od plastičnih operacija, izneo je sledće: "Bez obzira na količinu kozmetičkih i hirurških prepravki, i sve većoj svoti novca koju na njih troše, osobe sa telesnim dismorfičnim poremećajem nikad neće biti zadovoljne svojim izgledom, jer će uvek biti potrebno još nešto „srediti” kako bi se primakle idealnoj slici koju žele da postignu".


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x