Šta će Bajden obući na inauguraciji: Firma koja je obukla 41 američkog predsednika otišla u stečaj

Modni časopisi izveštavaju da novoizbrani predsednik SAD Džo Bajden, planira da na inauguraciji 20. januara, nosi odelo brenda „Ralf Loren".


Bajdenov izbor modela sa potpisom Ralfa Lorena nije veliko iznenađenje. Reč je o brendu koji je klasičan lukzusan i vrhunskog kvaliteta, a relativno dostupan, prenosi Guardian.


Ipak, izbor dizajnera inauguracije malo se razlikuje od očekivanog izbora, a to je brend „Bruks braders" koji je od prošle godine u stečaju. Čak četrdeset i jedan od proteklih 45 predsednika nosio je modele tog brenda, uključujući Baraka Obamu i Donalda Trampa


Očekuje se da će Bajdenovo odelo, odnosno sako biti sa jednorednim zakopčavanjem i sa dugmadima, u tamnoj nijansi plave boje, koji će nositi sa belom ili plavom košuljom.Kao i mnogo toga u američkom javnom životu, i Bajdenov izbor odeće nije odvojen od političkog konteksta, piše Gardijan.„Lorenovi" modeli se uklapaju u trezvenost i nepompeznost koji će vladati na inauguraciji u Vašingtonu.Izbor bi se takođe mogao objasniti kao suptilni odgovor prethodnoj Trampovoj eri. Zar odelo 'Ralfa Lorena' ne bi trebalo da bude izraz trezvenosti i pouzdanosti?", rekao je Majkl Zakim, autor knjige Istorija muške odeće u Američkoj republici.Bajden i Loren su pripadnici takozvane „tihe generacije".


„U pitanju je skromnost u izboru, koji zapravo treba da ostane neprimećen, i koji pravi naglašeni kontrast Trampovoj kliničkoj impulsivnosti i potrebi za pažnjom", rekao je Zakim, komentarišući Bajdenov izbor odela. 


Odela i druge modele brenda „Ralf Loren", nosili su inače šefovi država koji pripadaju i demokratama i republikanacimaa, uključujući Melaniju Tramp, koja je na Trampovoj inauguraciji nosila svetloplavu haljinu.

Služba „Ralf Loren korporacije" za odnose s javnošću, ostala je ovim povodom, nedostupna za komentar. 


Autor : GLEDAJ.RS/GARDIJAN

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x