U Jugoslovenskoj kinoteci krajem oktobra retrospektiva Marka Reće

Retrospektiva filmova istaknutog katalonskog reditelja Marka Reće biće prikazana u Jugoslovenskoj kinoteci od 29. oktobra do 2. novembra, a na programu je 16 dugometražnih i kratkih ostvarenja, najavili su danas organizatori.

Naziv retrospektive je "Prozori života" a biće prikazani filmovi reditelja koji odražavaju specifičan duh katalonskog podneblja, povezujući tradicionalno i savremeno shvatanje života i međuljudskih odnosa.

Biće prikazani dugometražni filmovi "Sloboda", "Nebo se diže", "Trešnjevo drvo", "Pau i njegov brat", "Praznih ruku", "Avgustovski dani", "Mali Indijanac", "Savršen dan za puštanje zmaja" i "Mostovi Sarajeva".

U selekciji kratkometražnih ostvarenja naći će se "Poslednji trenutak", "Stražar", "Strah od pada", "La Maglana", "Kasno je", "Obalska patrola" i "Viđene stvari".

Reća (52) je reditelj, scenarista i producent i kako je navedeno, jedini reditelj koji je učestvovao sa filmovima na katalonskom jeziku u zvaničnoj selekciji na Filmskom festivalu u Kanu.

Organizator retrospektive je Instituta Ramon Llull, konzorcijuma koji na internacionalnom nivou promoviše katalonski jezik i kulturu.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x