U Los Anđelesu kasno večeras dodela muzičkih nagrada Gremi

 Američke nagrade Gremi (Grammy), muzički ekvivalenti Oskara, biće dodeljene kasno večeras u Los Anđelesu, a najviše nominacija, u devet kategorija ima pevačica Bijonse (Beyonce) ispred repera Kendrika Lamara (Kendrick), britanske pop dive Adel (Adele) i folk-rok pevačice Brendi Karlajl (Brandi Carlile).

Bijonse je favorit sa albumom "Renaissance". Dobila je devet nominacija u glavnim kategorijama za album, pesmu i snimak godine, čime je došla ispred kalifornijskog repera Lamara koji je dobio osam nominacija. Slede Adel i Brendi Karlajl koje su dobile po sedam nominacija.

Ceremoniju će ponovo voditi humorista Trevor Noa, a među voditeljima će biti i prva dama SAD Džil Bajden (Jill Biden).

Među nominovanima u kategoriji otkriće godine su Lato, Muni Long i Omar Apolo, tri američka izvođača koje je aplikacija TikTok sama označila kao najbolje mlade umetnike na svojoj platformi. Na tom spisku se nalazi i italijanska pop-rok grupa Maneskin.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnje je priznanje za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koje dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x