U zvaničnoj festivalskoj selekciji Filmskog fronta 100 filmova

Više od hiljadu filmova iz celog sveta pristiglo je na konkurs Medjunarodnog festivala kratkometražnog igranog filma Filmski front, od čega je odabrano 100 ostvarenja koje će publika imati priliku da pogleda u okviru jubilarnog, 20. izdanja festivala, od 27. do 30. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada i Kreativnom distriktu.

Kako je saopštio organizator, neka od tih ostvarenja već su prikazivana na velikim festivalima kao što su Sandens, Lokarno, Kan, Berlin, Martovski festival, Sarajevo film festival i mnogi drugi.

Selektor, filmski i pozorišni reditelj Filip Markovinović podelio je filmove u dve takmičarske selekcije - Srbija/region i Medjunarodnu selekciju.

"Veliko 20. izdanje kultnog novosadskog festivala održava se pod sloganom "Povratak korenima", a sa sobom donosi obilje aktivnosti i programa. AnimaFront, HororFront, Frontić, Kinoklubaška selekcija, prva novosadska zombi šetnja, masterclass izrade filmske maske, radionica režije za srednjoškolce - samo su deo onoga što će posetioci imati priliku da iskuse u poslednjoj nedelji oktobra na dve lokacije u gradu", piše u saopštenju.

Sve filmske projekcije održavaće se, kao i svake godine, u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada, a kompletna lista filmova dostupna je na zvaničnom sajtu festivala filmfront.rs.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x