Uručenjem nagrade glumcu Branimiru Brstini počeli 'Dani Mije Aleksića' u Gornjem Milanovcu

 Uručenjem nagrade "Mija Aleksić - biti glumac" pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu Branimiru Brstini, u Gornjem Milanovcu je počela 6. manifestacija "Dani Mije Aleksića" koja će trajati do 10. oktobra.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je obeležavanju sto godina od rođenja glumca Mije Aleksića (1923-1995).

Nagradu "Mija Aleksić - biti glumac", koju dodeljuje Kulturni centar u Gornjem Milanovcu, Brstina je dobio na predlog prethodnih laureata: Nenada Jezdića, Nebojše Dugalića, Gordana Kičića, Vesne Trivalić i Olge Odanović.

U milanovačkom Kulturnom centru otvorena je dokumentarna izložba Bobana Stefanovića pod nazivom "Mija Aleksić - biti glumac". Izložene su fotografije i plakati o pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama Mije Aleksića i njegove stvari koje je njegova porodica ustupila za izložbu.

Tokom manifestacije biće izvedena predstava "O solo Mijo", u režiji Ivice Vidanovića, otvorena izložba filmskih plakta i održano više pozorišnh predstava i koncerata.

Organizator manifestacije je Kulturni centar u Gornjem Milanovcu, pod pokroviteljstvom Opštine.

Mija Aleksić je rođen 26. septembra 1923. godine u Gornjoj Crnući, kod Gornjeg Milanovca. Igrao je u više od 50 filmova, dobio nagrade i društvena priznanja. Umro je u Beogradu 12. marta 1995. godine.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x