Vil Smit se povlači iz Akademije filmske umetnosti i nauke

 Glumac Vil Smit (Will Smith) je saopštio da se povlači sa mesta člana Akademije filmske umetnosti i nauke posle incidenta tokom 94. svečane dodele Oskara u Los Andjelesu.

Smit je tokom dodele nagrada ošamario komičara Krisa Roka (Chris Rock). Akademija filmske umetnosti i nauke je osudila incident i otvorila internu istragu.

Smit, koji je iste večeri dobio Oskara za ulogu u filmu "King Richard", saopštio je da su njegovi postupci bili "neoprostivi".

"Spisak onih koje sam povredio je dugačak i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve koji su bili u publici ili kod kuće", navodi se u tekstu Vila Smita.

Smit se tokom ceremonije u pozorištu Dolbi popeo na binu i ošamario komičara jer se našalio na račun obrijane glave Vilove supruge Džejd Pinket Smit (Jade Pinkett) koja pati od alopecije.

Rok je uporedio obrijanu glavu Vilove supruge s obrijanom glavom glumice Demi Mur (Moor) u filmu "Dži Aj Džejn" Ridlija Skota (Ridley Scott) iz 1997. godine.

Vil Smit se potom izvinio Krisu Roku i publici, primajući Oskara za najboljeg glumca. "Ljubav vas tera da činite lude stvari", rekao je tada glumac.

Smit se potom izvinio i Akademiji.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x