Bili Džin King pozvala na ukidanje zabrane ruskim i beloruskim teniserima da se takmiče na Vimbldonu

Bivša američka teniserka Bili Džin King pozvala je danas organizatore Vimbldona da ukinu zabranu igranja za ruske i beloruske igrače.
"Radite kao i ostali (grend slem turniri)... Život je prekratak", rekla je šestostruka pobednica Vimbldona u singl konkurenciji, na marginama Australijan opena.

Organizatori Vimbldona planiraju da produže suspenziju ruskim i beloruskim igračima. Ova mera uvedena je prošle godine nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.

"Mislim da bi trebalo da dobiju svoje nagrade. Pustite ih da igraju i dobiju svoj novac", rekla je ona i dodala da svim teniserima treba računati bodove sa londonskog grend slema, nakon prošlogodišnje kontra mere Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske asocijacije (WTA).

Ostala tri grend slema - Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, omogućavaju ruskim i beloruskim teniserima da igraju, ali pod neutralnim obeležjem.

Bili Džin King je pored šest titula u Londonu osvojila još šest grend slem titula na ostala tri turnira, a njeno ime nosi reprezentativno takmičenje u ženskom tenisu (bivši Fed kup).

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x