Boks derbi Crvena zvezda – Partizan na Trgu republike u Beogradu

Bokserski savez Srbije za početak oktobra najavio je "pravi bokserski spektakl" kada će rukavice ukrstiti Crvena zvezda i Partizan u "večitom derbiju" na Trgu Republike.

Iz Bokserskog saveza Srbije kažu da je poslednji ovakav derbi na otvorenom održan pre čak pedeset godina.

"Očekuje nas vaskrsenje derbija u boksu između dva kultna kluba, dva klupska pojma sporta u našoj zemlji, Crvene zvezde i Partizana. Poslednji mečevi, poslednji derbi susreti u boksu između “crnobelih” i “crvenobelih” održani su davnih sedamdesetih godina prošlog veka na Tašmajdanu. Bili su jedinstveni, nesvakidašnji i spektakulrani, tražila se karta više, hiljade poklonika plemenite veštine je ostajalo izvan zidina Tašajer nisu uspeli doći do te “zlatne” ulaznice", podsećaju iz Saveza.

Boks derbi zakazan je za 3. oktobar 2020. na Trgu republike u Beogradu sa početkom od 19 časova. Meč se održava u organizaciji Beokserksog saveza Srbije, Grada Beograda i sponzora kompanije MTS.

"Poklonici boksa imaće priliku da pod beogradskim vedrim nebom uživaju u vrhunskom meču i budu svedoci oživljavanja stare i rađanja nove istorije", poručuju iz Bokserskog saveza Srbije.

 


Autor : J.M.

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x