Dalić: Maroko nas je dobro zatvarao

 Selektor Hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je danas posle remija sa Marokom 0:0 da je Maroko dobro zatvarao njegovu ekipu i dodao da Hrvatska imala problema sa dodavanjima.

"Rekli smo u najavi da očekujemo tešku utakmicu sa suparnikom koji je kompaktan, koji je stajao iza lopte i u bloku čekao našu grešku. Možda nam je nedostajalo malo odlučnosti i hrabrosti. Znali smo da je Maroko kvalitetan, ali niko nikome nije zagorčao život, tu smo i idemo dalje", rekao je Dalić, a prenela HINA.

Hrvatska je tokom susreta imala kontrolu i veći posed lopta, ali to nije znala da iskoristi.

"Maroko nas je dobro zatvarao i imali smo problem sa dodavanjima. Suparnik je bio brz i agresivan, odgovoran i dobro pripremljen. Naišli smo na zid, igrali smo kao i inače, samo nismo bili dovoljno konkretni," rekao je on.

"Nismo dovoljno ulazili u prazan prostor, strahovali smo od greške i kontranapada, ali to mogu i shvatiti s obzirom na tešku utakmicu u teškim vremenskim okolnostima".

Dalić je istako kako je Hrvatska trebalo da napravi bolji rezultat na današnjem meču.

"To je prva utakmica i možemo biti polovično zadovoljni. Videli smo da je Maroko dobar, dali su sve od sebe, imali su sjajnu podršku i čestitam im na tome. Odigrali su hrabro, a u grupi je još sve otvoreno i biće to borba do zadnje utakmice", dodao je Dalić.

Dalić je još jednom istako kako je ovo nova reprezentacija u odnosu na onu iz Rusije.

"Prošle su četiri i po godine od Rusije, Hrvatska ima gotovo potpuno novu reprezentaciju i ne možemo uporedjivati te dve generacije. Znamo da smo dobri i da možemo i spremni smo za dalju borbu. Neće nas ništa razočarati niti pokolebati, makar će turnir biti neizvestan i težak", zaključio je selektor.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x