Dalić: Na SP nema lakog protivnika, očekujem težak meč protiv Maroka

 Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da na Svetskom prvenstvu nema lakog protivnika, kao i da očekuje tešku utakmicu protiv Maroka.
"Pratili smo pobedu Saudijske Arabije (protiv Argentine) i remi Tunisa (sa Danskom). Nema lakog protivnika, cenimo ih i respektujemo, čekamo tešku utakmicu. Svi igraju dobro, iznenadjenja su moguća. Ući ćemo sa maksimalnim poštovanjem", rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru igraju u sredu od 11.00, a za protivnika imaju selekciju Maroka.

Pored Hrvatske i Maroka u Grupi F su i selekcije Belgije i Kanade, koje svoj meč igraju u sredu od 20.00.

Dalić je dodao da su nedelju dana priprema iskoristili da se priviknu na uslove u Kataru.

"Iskoristili smo ovo vreme da se priviknemo na uslove koji su nas dočekali. Jako sam zadovoljan, spremni smo", istakao je Dalić, koji je sa Hrvatskom pre četiri godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatski selektor je rekao da nema nikakve dileme oko sastava za sutrašnji meč.

"Izabrali smo najkvalitetnije što se tiče energije i iskustva. Nemamo više nikakvih dilema, momci znaju sastav. Imamo iskustvo, energiju, imamo dobar miks. Očekuje nas teška i izazovna utakmica, verujem da smo dobro izabrali", ocenio je on.

Za afričku selekciju Dalić kaže da je dobro složena, i da na svakoj poziciji imaju odlične pojedince. On nije želeo da govori o smeni bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halihodžića sa klupe Maroka.

"Ne želim da komentarišem njihovu odluku o promeni selektora. Halihodžić je odličan stručnjak, ali to je njihova stvar", dodao je Dalić.

Hrvatski selektor je istakao da reprezentaciju posle dobrog rezultata u Rusiji, ali i nedavno u Ligi nacija, rivali mnogo više prate.

"Vredimo, svesni smo toga. Ali moramo biti realni i objektivni. Pritisak je veliki, očekivanja su velika. Nećemo upasti u takvu zamku, idemo utakmicu po utakmicu. Verujem u ovu ekipu", rekao je on.

Dalić je dodao da je hrvatska selekcija jedna od retkih koja je u poslednjih dvadesetak godina osvojila dve medalje na Svetskom prvenstvu.

"U zadnjih 20 godina osvojili smo dve medalje. I treba da bude gužva oko nas, ali mi se spremamo u miru. Prva utakmica je bitna, važan je dobar start, ali nije i ključna", zaključio je Dalić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x