Dalić ostaje na klupi Hrvatske do kraja SP 2026.

 Selektor Hrvatske Zlatko Dalić potpisao je danas sa Fudbalskim savezom Hrvatske (HNS) ugovor o produžetku saradnje do završetka ciklusa koji uključuje Svetsko prvenstvo koje će 2026. godine biti održano u SAD, Meksiku i Kanadi.
"Više puta sam istakao da je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener i iskreno se radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

"Bez obzira što smo već postigli čudesne uspehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova", naveo je Dalić u saopštenju HNS-a.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije Hrvatske seo u oktobru 2017. godine, nasledivši smenjenog Antu Čačića. Uspešno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, na kojem je Hrvatska potom stigla do finala.

Pod njegovim vođstvom, Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svetskom prvenstvu u Kataru osvojila još jedno odličje pobedivši Maroko u utakmici za bronzu.

Dalić je odveo Hrvatsku i na Evropsko prvenstvo 2021, gde je ta selekcija zaustavljena u osmini finala od Španije.

"U junu ćemo pokušati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg leta želimo biti deo spektakularnog Evropskog prvenstva u Nemačkoj - bilo bi ispunjenje sna igrati veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača", rekao je Dalić.

"Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim štabom i ne mogu da zamislim lepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije", zaključio je Dalić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x