EHF izbacio skopski Vardar iz Lige šampiona

 Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je odluku da skopski Vardar izbaci iz predstojeće Lige šampiona zbog dugova prethodnog vlasnika, preneli su danas makedonski mediji.
Prema pisanju portala Sportski.mk, EHF nije dao dozvolu Vardaru za učešće u elitnom evropskom takmičenju uz obrazloženje da već dve godine pokušavaju da reše problem neisplaćenih plata bivšim rukometašima.

"Vardar je imao komunikaciju sa EHF kako bi raščistio dugove. Nažalost, klub nije poštovao termine i odlagao je obaveze. Dugovi su delimično isplaćeni, ali je bilo pokušaja da se prestala plaćanja odlože za sledeću sezonu. Izvršni komitet je odlučio da Vardar nije poštovao dogovor i da zato ne ispunjava kriterijume za učešće u evropskim kupovima sledeće sezone", navodi se u saopštenju EHF.

Prvi čovek Vadara Mihajlo Mihajlovski, koji se nalazi u Kelnu izjavio je da odluku o suspenziji makedonskog i dvostrukog evropskog prvaka iz Lige šampiona EHF nije objavio zvanično i istakao da pokušava da reši taj problem.

On je za makedonski portal "Sloboden pečat" rekao da ta odluka trenutno nije pravosnažna i da skopski klub pravdu može potražiti na sudu.

"U pitanju su dugovi koje crveno-crni imaju ka nekim bivšim rukometašima, odnosno dugovi koje je ostavio bivši vlasnik Sergej Samsonenko", rekao je Mihajlovski.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x