Ekvador pred izbacivanjem sa Mundijala

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Ekvadora, zbog sumnje da je tokom kvalifikacija za svetsko prvenstvo za tu reprezentaciju nastupao igrač koji nije njen državljanin.
Ako Fifa utvrdi da je Ekvador kriv u ovom slučaju, bio bi eliminisan sa ovogodišnjeg svetskog prvenstva.

Fifa je pokrenula discipliski postupak nakon što je Čile prošle nedelje podneo zvaničnu žalbu tvrdeći da fudbaler Bajron Kastiljo Kolumbijac i da nije imao pravo da nastupa za Ekvador u kvalifikacionim mečevima.

Ukoliko se tvrdnje Čilea pokažu kao tačne Ekvador će utakmice kvalifikacija u kojima je nastupio Kastiljo izgubiti službenim rezultatom 0:3.

Ekvador je kvalifikacije završio na četvrtom mestu i obezbedio direktan plasman u Katar, gde bi trebalo da igra u grupi sa Katarom, Holandijom i Senegalom.

Čile je kvalifikacije završio na sedmom mestu, ali bi mogao da se plasira ako dobije šet bodova iz mečeva protiv Ekvadora.

Kastiljo nije igrao utakmice protiv petoplasiranog Perua i šestoplasirane Kolumbije.

Bez obzira na ishod slučaja, Peru ima šanse da se nadje na Svetskom prvenstvu, jer treba da odigra interkontinenralni baraž meč protiv Australije ili Ujedinjenih Arapskih Emirata 13. juna.

Fifa je saopštila da je zatražila od Fudbalskog saveza Perua da se izjasni o slučaju Kastiljo.

"Fifa će razmotriti navode u vezi sa mogućim falsifikovanjem dokumenata kojima se fudbaleru daje ekvadorsko državljanstvo", stoji u saopštenju Fifa.

Odluka Fifa bi trebalo da bude doneta u sledećih mesec dana.

Fudbalski savez Ekvadora je odbacio tvrdnje Čilea i insistirao da je Kastiljo legalno državljanin Ekvadora.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x