Kings Kangva prvo pojačanje Zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas u Beogradu veznog igrača Kingsa Kangvu, svoje prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku.
Ovaj 23-godišnji fudbaler je u Zvezdu stigao iz Arsenala iz Tule gde je proveo prethodne tri godine.

"Neću mnogo govoriti ovde, jer ću sve ono što imam da kažem pokazati i reći na terenu. Bio sam veoma uzbudjen i srećan kada je došlo do dogovora. I dalje sam veoma uzbudjen. Radujem se svemu onome što me očekuje već sada kada se budem priključio ekipi", rekao je Kangva na predstavljanju na stadionu "Rajko Mitić".

"Kao što sam već rekao, ne bih govorio o sebi kao fudbaleru, jer ću sve što imam pokazati na terenu. S obzirom na to da sam došao u Crvenu zvezdu, to govori da imam odredjene kvalitete", dodao je on.

Kangva je pomenuo i nekadašnjeg trenera Zvezde Miodraga Božovića, sa kojim je imao priliku da saradjuje, ali i nekadašnje fudbalere crveno-belih sa kojima je igrao.

"Miodrag Božović je fantastičan trener i imali smo odličnu saradnju. Imali smo neke zajedničke ciljeve, ali ih u Tuli ipak nismo zajedno ostvarili. Razgovarao sam sa njim pred dolazak u Crvenu zvezdu, a pričao sam i sa mojim prijateljima Goranom Čaušićem i Djordjem Despotovićem", rekao je Kangva.

Reprezentativac Zambije je kroz osmeh rekao da bi voleo da postane kralj Crvene zvezde.

"Da, u imenu imam reč 'kralj' i definitivno bih voleo da postanem kralj Crvene zvezde", naveo je on.

Kangva je pomenuo i da poznaje Kangu i istakao da veruje da će zajedno napredovati.

"Poznajem Kangu i moram da kažem da mi je izuzetno drago što ćemo raditi zajedno, a siguran sam da ćemo i napredovati. To je ono što je najbitnije, a verujem da ćemo i ostvariti dobre rezultate", rekao je on.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela je istakao da je cilj kluba da u ovom prelaznom roku "podmladi i ubrza" ekipu.

"Kangva je jedan od igrača koji će doprineti da naša ekipa u narednom periodu izgleda drugačije, modernije, potentnije", rekao je Mrkela.

"Radi se o brzom igraču, koji dobro kontroliše loptu. Veoma je pokretljiv i dinamičan i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića i da ćemo sa njim dobiti ono što smo tražili", dodao je on.

Mrkela je za sutra najavio i promociju novog igrača.

"Što se tiče desnog krila, verujem da će već sutra biti nova promocija. Dolazi nam Osman Bukari. On će danas biti u Beogradu i sutra će biti predstavljen", rekao je sportski direktor Zvezde.

"Što se tiče napadača, tu ne žurimo. Bilo nam je bitno da dovedemo igrača na poziciji 'osmice' i na poziciji desnog krila. Sve drugo imamo pokriveno i sve drugo ćemo raditi polako", zaključio je Mrkela.

Kangva je rodjen 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu Hepi Hartsu, posle čega je prešao u Hapoel Ber Ševu.

Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega je usledio transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine.

On je u Arsenalu iz Tule na 54 utakmice postigao šest pogodaka.

Standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao jedan gol.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x