NAJVEĆE IZNENAĐENJE ILI NAJVEĆA PREVARA: POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE IZ DRUGOG UGLA

Da li je pobeda Saudijske Arabije najveći šok na Svetskom prvenstvu Katru - to je pitanje koje postavlja svaki ljubitelj fudbala. Drgo pitanje, je ono koje se retko ko izgovara, a glasi: da li je pobeda realna ili iza nje ipak postoji nešto više.

Argentina je treća na FIFA rang listi, a Saudijska Arabija je na  niskom 51 mestu, čak i ispod domaćina Katara sa 50.


Za pobedu Saudijske Arabije, jasno je, bila je potrebna magija.


Da Magije nije bilo javno je posumnjao španski list "As" i konstatovao da je fudbalska reprezentacija Argentine pustila Saudijsku Arabiju da pobedi 2:1 u prvom meču grupe C.


Iako " teoritičari zavere" tvrde da ovaj rezultat ima veze sa kladionicama i njihovim profitom, španski mediji ima drugačije viđenje.


Ovaj list tvrdi i da je kapiten Argentine Lionel Mesi ranije ove godine potpisao ugovor da bude sportski ambasador Saudijske Arabije.


“Šokantna pobeda nas ne tera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima SP, već kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Mesijevog tima, koji je trebalo da osvoji Mundijal. A uz sve to, izgleda da je Mesi promoter Saudijske Arabije”, navodi se u tekstu “Asa”.

Španski mediji tvrde da Mesi lobira da Saudijska Arabija bude domaćin Mundijala 2030. godine.

“U maju, verovatno najbolji i najpoznatiji fudbaler na planeti potpisao je ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primeti da Saudijska Arabija želi SP 2030. godine”, kaže se u tekstu.


Zaključak onih koji malo veruju u čuda je da se ona dešavaju, ali gotovo nikada tamo gde je veliki novac u igri.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x