Stojković: Očekujem dobru i hrabru Srbiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da očekuje hrabru igru i da fudbaleri pruže svoj maksimum u borbi za povoljan rezultat protiv Brazila.

"Očekujem dobru, hrabru Srbiju, koja će dati sve od sebe da ostvari povoljan rezultat. Ne samo hrabru, nije sve u tome, nego treba znati i loptu gurati. Ova generacija nema čega da se plaši, ovo je igra deset na deset. Niko nema krila da leti. Jedna lopta, jedan teren. Sa takvim mentalitetom možete mnogo. Inteligencija je to što pravi razliku, sa svim ostalim stvarima", rekao je Stojković na konferenciji za medije, preneo je Mocartsport.

Fudbaleri Srbije igraće u četvrtak od 20.00 protiv Brazila, u utakmici prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu.

Utakmica se igra na stadionu Lusail. Od 11.00 u okviru Grupe G igraju selekcije Švajcarske i Kameruna.

Stojković je rekao da prethodnih dana nije razmišljao o fudbalu, kao i da se na taj način odmara i koncentriše.

"Sve sam smislio, upakovao, osećam se srećno i ponosno što sam moju malu Srbiju doveo u Katar. To me čini srećnim čovekom, nisam pod stresom", istakao je on.

On je rekao da zna koji će fudbaleri igrati protiv Brazila, ali nije želeo da otkrije njihova imena.
"Da je Tite (selektor Brazila) rekao njegov, rekao bih i ja naš. Siguran sam da 99 odsto znam i sastav Brazila koji će igrati, ali to ništa ne menja", ocenio je on.

Stojković je dodao da je neizvestan nastup veznog igrača Filipa Kostića.

"Kostić je pod velikim znakom pitanja, vuče povredu od poslednje utakmice Juventusa jer oni igraju po levoj strani kao da desnu nemaju. Oseća povredu mišića, nema šta da se krije", rekao je on.

Na konstataciju brazilskih novinara da će ta selekcija igrati sa četiri napadača, Stojković je rekao da očekuje veoma tešku utakmicu.

"Očekujem ekstremno tešku utakmicu, a mi kao tim moramo da budemo fokusirani na naš stil fudbala i da probamo tehnički i taktički da budemo dobar protivnik. Utakmica će početi rezultatom 0:0, Brazil ima šansu da pobedi, ali i Srbija. Ne bojimo se nikog na svetu, čak ni Brazila", istakao je on.

Stojković je ocenio da se istorija često menja i da je svaki novi pokušaj šansa za to, nakon što je čuo podatak da Srbija nije slavila protiv Brazila 88 godina.

"A, opet, to nije prva stvar o kojoj razmišljamo, da pobedimo Brazil zato što nismo toliko dugo. Važno je da skupimo što više bodova, da bismo prošli u sledeću rundu. A i da se to ne desi, neće biti smak sveta. Imaćemo pošten odnos prema igri, učinićemo Srbiju ponosnom. Pa ako neko bude bolji od nas, čestitaćemo. Očekujem lepu utakmicu sutra, svi znamo kakav je tim Brazil, kakve igrače ima, ali nećemo se predati tako lako", rekao je Stojković.

Utakmica izmedju Srbije i Brazila na programu je u četvrtak od 20.00.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x