Stojković šokiran fizičkim padom ekipe u drugom poluvremenu utakmice protiv Brazila

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je Brazil večeras zasluženo pobedio, ali da zbog toga ne treba paničiti, ali da je šokiran zbog toga što je njegova ekipa fizički pala u drugom poluvremenu prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Zaslužena pobeda Brazila, pogotovo u drugom delu gde su potpuni dominirali, a razlog dominacije je nešto za mene iznenadjujuće, u fizičkom smislu smo totalno pali, nisam ekipu mogao da prepoznam u tom segmentu. Ne znam zašto je tako, to je dobitak za ovakvu ekipu Brazila koja ima izvanredne igrače i doći će do toga da vas kazni", rekao je Stojković posle utakmice za RTS.

Fudbaleri Srbije izgubili su večeras od Brazila sa 0:2, u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Prvo poluvreme je bilo dosta solidno jer smo pokušali pas igrom da pariramo Brazilu i to je dosta dobro izgledalo. Mislio sam da će i u drugom biti tako i da ćemo biti blizu da postignemo gol, ali taj pad u fizičkom smislu me je baš šokirao", dodao je selektor.
On je dodao da su povrede trojice ključnih igrača Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Filipa Kostića poremetile ekipu.

"Ako nema te tri udarne igle, čemu možemo da se nadamo. To je suviše za našu ekipu, sa tim problemima smo došli u Katar, povrede su došle u nevreme. Učinićemo svge da se odmorimo. Ovaj poraz ne mora da znači ništa, ako je za utehu izgubili smo od Brazila, mada itekako može da se igra protiv njih, to sam video u prvih 45 minuta. Jeste najbolja ekipa ali nisam bio impresioniran, u drugom delu su iskoristili naše mane, kada imate rekonvalescente teško je napraviti bilo šta. Da ih nisam poveo ja mislim da bi u Srbiji bila revolucija, ali nmadamo se da će biti dobro, da se će odmoriti i biti koliko toliko spremni", rekao je Stojković.

"Žao mi je što Srbija nije bila u punom sastavu, da odigramo kako znamo, ali ima vremena da ispravimo neke stvari. Neka se odmore, nikakva panika, nikakav stres i dalje sve držimo u našim rukama. Imamo dve utakmice i dokle god postoji šansa i možete da rešavate svoju sudbinu treba da se veruje. Znamo šta treba činiti u ovom momentu Brazil da se zaboravi, analizirati, da znam razlog zašto smo fizički pali, zašto nismo trčali kao u prvih 45 minuta", dodao je.

Srbija će u ponedeljak u 11 časova igrati u drugom kolu protiv Kameruna, a u trećem kolu protiv Švajcarske.

"Moramo da zaslužimo te pobede, ali i da budemo daleko bolji u fizičkom smislu. Ti igrači moraju koliko toliko da doprinesu timskom rezultatu, a ako ne. moraćemo da tražimo druga rešenja", naveo je Stojković.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x