CyberDog robot – kućni ljubimac kavog ste želeli, a sada možete da ga imate

Za pse se kaže da su nam najbolji prijatelji, a da li mogu da budu više od toga? Jedan pas bi mogao.


Kompanija Xiaomi predstavila je u Beogradu CyberDog robota – kućnog  ljubimaca nove generacije. Ovaj pas može da se pozdravi sa vama, može da vas probudi ujutru, a uz programersko znanje, može zapravo da radi ono što mu kažete.


Ovaj četvoronožni robot predstavlja najnovija dostignuća u robotici i izazvao je brojne komentare.


Mnogi od onih koji nisu bliski odluci da imaju pravog psa kod kuće, ovog su poželeli.


CyberDog je u stanju da izvede niz pokreta brzine do 3,2 m/s i komplikovanih radnji kao što su preokreti unazad koji liče na radovanje. Vodootporan je pa sa vama može i u šenju po kiši, na koju drugi retko pristaju.


Da bi u potpunosti oponašao žive organizme, CyberDog je opremljen sa 11 senzora visoke preciznosti koji daju trenutnu povratnu informaciju, koja mu pomaže da se kreće. Ovo uključuje senzore dodira, kamere, ultrazvučne senzore, GPS module i još mnogo toga. Sve to omogućava CyberDog-u poboljšanu sposobnost da oseti, analizira i komunicira sa okruženjem.


CyberDog je takođe razvijen sa bogatim eksternim interfejsima koji uključuju 3 porta tipa C i 1 HDMI port. Tako korisnici imaju slobodu da istražuju i integrišu širok spektar inovativnih i kreativnih hardverskih dodataka, ili softverskih sistema, bilo da je u pitanju svetlo za pretragu, panoramska kamera, kamera za kretanje, LiDAR ili više, kažu iz Xiaomi Srbija.


CyberDog je zaista vizuelno sjajan i očito je da ima brojne mogućnosti. Koliko će one biti iskorišćene zavisi od mašte programera. Zato je Xiaomi na GitHub-u napravio zajednicu otvorenog koda gde će programeri zasigurno naći inovativne načine da upotrebe ovog robota.


Što se naših želja tiče, buđenje uz omiljenu pesmu u određeno vreme, uključivanje espreso aparata, podsećanje na dnevne obaveze koje često zaboravljamo, zajedničko radovanje i tugovanje bi bilo sasvim dovoljno. Između ostalog, tome prijatelji i služe.
Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x