DIDS 2021: Sluga, gospodar, internet

Čitavu prošlu godinu obeležila je globalna kriza koja je negativno uticala na privredu. Pandemija i dalje traje, ali nas je turbulentna 2020. ipak naučila nekim lekcijama i naoružala iskustvima koja možemo da primenimo u ovoj – godini koja ne obećava da će biti manje turbulentna od prethodne.

Neretko krize poguraju napredak u određenim oblastima, pa je tako i ova ubrzala digitalizaciju i podstakla vlade i privrede širom sveta da u kratkom roku stave brojne digitalne servise u upotrebu. Ključ digitalizacije je, naravno, internet.


Godinu dana nakon proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog pandemije koja je okovala i skoro zaustavila svet, vreme je da se rekapitulira uloga onog što je omogućilo da se stvari ipak kreću – interneta.Internet kao sluga i gospodar tokom pandemije koronavirusa tema je oko koje je koncipiran program ovogodišnje konferencije DIDS (Dan internet domena Srbije). Konferencija koju od 2010. godine organizuje Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), jedna je od najznačajnijih konferencija o internetu na našim prostorima, a ove godine biće u potpunosti realizovana u digitalnom formatu.
Program konferencije počinje 17. marta u 10 časova, prisustvo konferenciji je besplatno uz registraciju na sajtu dids.srb.„Onlajn štedi vreme i resurse, ali ne samo u pogledu komunikacije. Onlajn nudi mogućnost da prevaziđemo i prostorne i vremenske prepreke. Pandemija nam je pokazala sve mogućnosti i svu snagu interneta“, objašnjava Dejan Đukić, direktor Fondacije RNIDS, organizatora konferencije.Prema njegovim rečima, internet je nesumnjivo pomogao da, od kako je počela pandemija, veliki broj biznisa koliko-toliko sačuva kontinuitet poslovanja, a sve zahvaljujući upotrebi digitalnih tehnologija i servisa, ali i domišljatosti samih kompanija koje su ih na najrazličitije načine koristile.„Zato na ovogodišnjem DIDS-u razgovaramo upravo o lekcijama koje su biznisi naučili tokom pandemije i o tome kako su koristili snagu interneta za adaptaciju na nove i iznenadne okolnosti. I sama konferencija je rezultat prilagođavanja na aktuelne okolnosti, jer će biti realizovana bez fizičkog prisustva publike“, rekao je Đukić i dodao da biznisi nisu mogli da čekaju bolje vreme da nude svoje usluge i proizvode, već su se oslonili na internet da im u tome pomogne, pa tako ni DIDS ne može da čeka drugačije okolnosti.

Uz kvalitetne predavače i paneliste, i otvorene kanale komunikacije za publiku, organizator će se postarati da posetioci odu sa konferencije, tj. sa dids.srb sajta, bogatiji za nova iskustva i upotrebljiva znanja.Skoro šest sati programa


Gotovo šest sati programa biće emitovano uživo iz studija, a publika će pratiti prenos na dids.srb. Čak 17 domaćih i inostranih predavača i panelista razmatraće kako da preduzeća iskoriste prednosti interneta u poslovanju, imajući u vidu da je omogućio transformaciju poslovnih procesa i navika.Biće reči o tome kako su mali proizvođači uz pomoć interneta došli do novih kupaca i širili horizonte svog poslovanja, a ceo tematski blok biće posvećen trendovima rasta, ali i perspektivi elektronske trgovine u Srbiji.Publika će imati prilike da sluša predavanja o novim digitalnim trendovima, rastu registracije domena kao pokazatelju ubrzane digitalizacije privrede, promenama u komunikaciji i budućim komunikacionim trendovima, ali i mračnoj strani korisničkog iskustva na internetu.


Pristup prenosu konferencije, četu i platformi za nagradne igre imaće samo korisnici koji su se prethodno registrovali na dids.rs. Registracija je besplatna i traje do 16. marta u 17 časova.


Foto: Promo


Autor : Gledajrs/RTS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x