Engleska dobija aerodrom za leteće automobile (VIDEO)

Prvi aerodrom za leteće automobile pravi se u Engleskoj, u gradu Koventri i biće, kako je najavljeno,  završen do novembra 2021. godine.


Urban-Air Port, novoosnovana kompanija sa sedištem u Britaniji, udružila se sa automobilskim gigantom Hiundai Motors kako bi razvila infrastrukturu potrebnu za  momenat kada  leteći automobili postanu realnost.


„Dženeral Motors“ je već predstavioi prototpip "leteći kadilak" koji se kreće bez vozača i poleće i spušta se, vozeći putnike „vazdušnom linijom“.


O ovimvozilima razmišljaju i kompanije poput "Boinga" i "Poršea". . Urbana-vazdušna luka izabrana je vladinim programom čiji je cilj razvoj letenja sa nultom emisijom. Ukupan grant za pomoć pri finansiranju privremene ugradnje aerodroma u centru grada Koventrija iznosi 1,2 miliona funti (1,65 miliona dolara), prenosi NDTV.com.„Automobilima trebaju putevi, vozovima pruge, avionima aerodromi, električnim letelicama sa vertikalnim poletanjem i sletanjem (eVTOL) potrebne su „Urban Er Port luke". Pre više od sto godina obavljen je prvi komercijalni let koji je kreirao modernizaciju povezanog sveta. "Urban Er Port", će unaprediti povezanost naših gradova, započeti produktivnost i pomoći Velikoj Britaniji da preuzme glavnu ulogu u novoj 'čistoj' globalnoj ekonomiji ", izjavio je Riki Sadhu, osnivač i direktor "Urban-Er Porta".


Autor : Engleska dobija aerodrom za leteće automobile

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x