Facebook razvija novi sistem veštačke inteligencije

Proces učenja sistema veštačke inteligencije da shvati šta se događa u videozapisima, vrlo je težak izazov koji  Zuckerbergova kompanija želi da pobedi.


Tako je Facebook najavio novi projekt „Učenje iz videozapisa“ u kome će pokušati da trenirati svoj AI da razume videozapise i to na javnim objavama korisnika platforme.Novi projekat kompanije takođe je deo njihovih, kako navode, širih napora na izgradnji sistema koji uče kao i ljudi. Krajnji su cilj modeli mašinskog učenja koji bi se mogli koristiti za stvaranje novih sistema za preporuku sadržaja i alata za moderiranje.


Kako piše The Verge, AI koji razume sadržaj videozapisa, mogao bi Facebooku da pružiti neviđen uvid u živote korisnika analizirajući im hobije, interese, sklonosti određenim robnim markama i bezbroj drugih osobnih podataka, prenosi SeeBiz pisanje bug.hr.Iz Facebooka nisu rekli hoće li se AI koristiti za prikupljanje podataka za ciljano oglašavanje korisnicima, a na upit mogu li korisnici izabrati hoće li učestvovati u učenju AI-a ili ne, kompanija je odgovorila svojim pravilima o upotrebi podataka gde piše da se preneseni sadržaj korisnika može koristiti za „istraživanje i razvoj proizvoda“.


Facebook je takođe spomenuo korišćenje svojih pametnih naočara i AI-a za pronalazak "digitalnih uspomena".

Autor : Gledaj.rs/bug.hr

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x