Facebook, TikTok, Netflix... Ko je sve uveo sankcije Rusiji

Rusko-Ukrajinska kriza, ali i zakon koji je Rusija donela i koji podrazumeva da će se širenje "lažnih vesti" kažnjavati do 15 godina zatvora naveli su brojne kompanije da obustave ili ograniče svoje usluge u Rusiji.


TikTok i Netflix su se odmah po usvajanju tog zakona oglasili saopštenjem da obustavljaju svoje uslge u Rusiji.


"Nemamo drugog izbora nego da obustavimo penos uživo i novi sadržaj na našoj video usluzi dok razmatramo sigurnosne implikacije ovog zakona", objavila TikTok društvena mreža  na Twitteru. Dodali su da to neće uticati na razmenu poruka u aplikaciji.


Google je objavio da je obustavio prodaju online oglasa u Rusiji, dodavši da zabrana obuhvata pretraživanje, YouTube i partnere.


Pre Goggle, poslovne veze sa Rusijom zbog sukoba sa Ukrajnom, prekinuli su i Twitter i Snap, matična kompanija Snapchat-a


Netflix je takođe trenutno zaustavio sve televizijske projekte povezane s Rusijom zbog napada na Ukrajinu.


Na spisku onih koji su prekinuli saradnju sa Rusijom su i softverski div Microsoft, ali i Dell Technologies i Apple.


YouTube je u utorak blokirao kanale kojima upravljaju mediji Rusija Tudej i Sputnjik Njuz širom Evrope, ubrzo nakon što je privremeno demonetizovao RT i druge kanale.


Ovaj sposak nije konačan, a treba dodati i to da su brojne automobilske kompanije prekinule saradnju sa Rusijom, a među nima su BMV, Volkswagen i Ford.Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x