FEJSBUK UZVRAĆA UDARAC TIKTOK-U I UVODI NOVE OPCIJE

Facebook uvodi ažuriranje uz koje će se dve milijarde njegovih korisnika dnevno osećati više kao da su na TikTok-u.


Promene najavljene u četvrtak ponudiće dve različite perspektive.


Za početak, novi Home Feed prikazivaće uglavnom Reels i Stories i to po redosledu koji algoritam odabere, sa puno preporučenog sadržaja. U ovom odeljku ređe ćete nailaziti na ono što vaši prijatelji šeruju, a više ćete imati prilike da otkrivate novi i zabavni sadržaj koji je prilagođen vašim interesovanjima. Bar je tako rekao vlasnik Facebook-a Mark Zuckerberg.


Pored Home feed sekcije, korisnicima će biti dostupna i novi Feeds tab, gde će se prikazivati sadržaj prijatelja, grupa i stranica koje korisnici prate i to po hronološkom redu.


Još jedna sjajna opcija je  i Favorites - vaš personalizavani odeljak. U ovom odeljku ćete na jednostavan način moći sami da birate čije objave želite da vidite.


Novi prikaz je najnoviji pokušaj kompanije da zadrži ljude i da ih natera da svoju pažnju sa TikTok-a ponovo vrate na Facebook.


Da Facebook zaista želi da vrati ljude na svoju platformu dokaz je i to što ćete uskoro moći da imate više Facebook profila, što je do sada bilo zabranjeno.


Ta odluka ima za cilj da pomogne korisnicima da “prilagode svoje iskustvo na osnovu interesovanja i odnosa“, rekao je portparol Fejsbuka Leonard Lam za CNN Business.


Šta to u praksi znači... Sigurni smo da to znaju samo oni koji su i inače želeli da imaju dva profila i oni koji već imaju nekoliko lažnih.


Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x